Vizita.si
image (28)

Novice

Preverite, kakšen je danes

S.C.
06. 01. 2012 09.50
5

Andrew se svojih resnih težav s težo ni zavedal, dokler ni videl svoje podobe na fotografiji s prijateljeve poroke, kar ga je prisililo, da je v letu dni zmanjšal svojo težo kar za polovico.

34-letni Irec, Andrew Montgomery, se nikoli ni zavedal, da ima resne težave s težo. Bil je pač bolj obilen in se je takšnega tudi sprejel. Zadnje desetletje je neizmerno užival v hitri hrani in bil je srečen. Vsaj mislil je tako, čeprav je globoko v sebi sanjal o ljubezni svojega življenja. "Imam zelo realen pogled na svet in vedel sem, da bom s takšnim videzom in načinom življenja težko našel osebo, ki bi jo lahko popeljal pred oltar. A namesto da bi naredil kaj glede tega, sem se raje zatekal k hrani in mislil sem, da me to osrečuje," pripoveduje Andrew.

Pred letom dni pa je doživel pravi šok, ko je videl fotografije s poroke prijatelja, na kateri je bil priča. Z družico, ki je bila majhna in drobcena, sta se zavrtela po plesišču, kar je ujel fotograf.

"Ko sem zagledal fotografije s poroke, sem se zgrozil. Bil sem ogromen v primerjavi z drugimi in takrat sem se šele zavedal, da imam resne težave in da bo treba temu narediti konec," se spominja Andrew.

Zatem je tudi prvič po desetih letih stopil na tehtnico in doživel ponovni šok. Kazalec na tehtnici se je namreč povzpel do skoraj 200 kilogramov, njegov indeks telesne mase pa je bil kar 60,26, kar je resno ogrozilo tudi njegovo zdravje.

Pogled na fotografijo in številka na tehtnici sta bila za Andrewa kaplja čez rob. Čez noč je spremenil način življenja, da bi se lažje znebil odvečnih kilogramov, se je preko spletne strani vpisal tudi v shujševalni program, ki mu je pomagal na poti do idealne postave. Njegov jedilnik so sestavljali predvsem beljakovinski napitki, juhe in žitarice, za kurjenje kalorij pa si je kupil tekalno stezo in petkrat na teden obiskoval fitnes. Tako mu je v enem letu uspelo svojo težo zmanjšati kar za polovico in danes se s 95 kilogrami počuti več kot odlično in končno verjame, da ga nekje čaka ljubezen njegovega življenja, le še najti jo mora.

"Nikoli si nisem mislila, da bo kdaj shujšal, se preselil ali si našel ljubezen. Sprejela sem ga takega, kot je, in nisem niti pričakovala kakšnih sprememb," pravi njegova 60-letna mama Marija. "Zaradi njegovega prejšnjega načina življenja je bil tudi najin odnos močno skrhan, toda danes je vse drugače in komaj čakam, da spozna dekle, ki jo bo lahko popeljal pred oltar."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587