Vizita.si
image (28)

Aktivno življenje

V enem letu takšna sprememba. V čem je skrivnost?

L.E.
03. 06. 2016 09.18
7

V enem letu ji je uspelo izgubiti 50 kilogramov. In to, ne da bi ji ostala odvečna koža. Mnogi so prepričani, da je šla pod nož. A sama pravi, da ji je uspelo povsem po naravni poti. Njena največja skrivnost naj bi bila telovadba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

25-letna Laura Micetich je imela že 133 kilogramov. Na skrivaj se je prenajedala. In tehtnica bi kazala čedalje višjo številko. Visoka je 182 centimetrov in pravi, da ji je njena velikost začela delovati prav strašljivo. "Z mojo višino in toliko kilogrami bi se me ljudje, ko bi me videli, prav ustrašili," pravi.

Telovadnica je strašljivo mesto. Toda odločila sem se, da samo grem in da ne bom razmišljala, kaj si ljudje mislijo o meni. Potem ko so videli, koliko kilogramov sem izgubila, so mi mnogi povedali, da si na začetku res niso mislili, da mi bo uspelo. Kar precej diskriminacije je v telovadnici. Težko mi je bilo. Ampak sem se naučila, da se ne postavljam v vlogo žrtve, ampak da sem prijazna do sebe.

Da bo shujšala, se je odločila, ko jo je zapustil fant, s katerim je bila štiri leta. Tudi diplomirala je. "Postala sem učiteljica in želela sem dati dober zgled. Moja velikost je bila prva stvar, ki so jo otroci opazili. Saj niso nesramni, le odkriti." Vpisala se je v bližnjo telovadnico in si zastavila strog načrt telovadbe in prehranjevanja. Kilogrami bi se nabirali ravno zaradi njenega prenajedanja. Jedla bi same sladkarije in škodljivo hrano za telo. "Bila je odvisnost. Ne vem, če je bilo ravno čustveno prenajedanje. Enostavno nekaj, kar sem delala."

Nikoli ni telovadila, zato je morala zbrati precej poguma, da je prestopila prag telovadnice. Meni, da ji je telovadba pri hujšanju tudi najbolj pomagala, čeprav ji je bilo na začetku res težko. "Telovadnica je strašljivo mesto. Toda odločila sem se, da samo grem in da ne bom razmišljala, kaj si ljudje mislijo o meni. Potem ko so videli, koliko kilogramov sem izgubila, so mi mnogi povedali, da si na začetku res niso mislili, da mi bo uspelo. Kar precej diskriminacije je v telovadnici. Težko mi je bilo. Ampak sem se naučila, da se ne postavljam v vlogo žrtve, ampak da sem prijazna do sebe."

Razmišljala je o operaciji zmanjšanja želodca, a se na koncu odločila, da bo najprej poskusila brez kakršnih koli pomagal. "Ljudje mi ves čas govorijo, če sem opravila operacijo. Ampak vse je šlo po naravni poti. Zelo sem garala. Ampak zgodilo se je že, da so vzeli moje fotografije in z njimi reklamirali shujševalne tablete. Pa ni res, da sem jih uporabljala." To, da bo kmalu vsak dan v učilnici in z otroki, je bila njena motivacija. Pomagal ji je tudi Instagram "Upala sem, da nihče ne bo videl mojega Instagrama." Strah jo je bilo izpostavljanja. "Toda na koncu mi je to zelo pomagalo pri hujšanju, ker je to postala skupnost, ki me je podpirala in mi vlivala pogum, ravno toliko, kot sem ga jaz njim."

Po izgubi tolikšne teže ji ni ostala niti odvečna koža. Meni, da je to posledica dvigovanja uteži. "Mislim, da je to preprečilo, da bi imela odvečno kožo. Moj cilj je bil, da sem srečna in zdrava. Danes obožujem telovadnico in zdravo hrano. Vse skupaj je bolj način življenja kot način izgube teže."  Lep zgled.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587