Vizita.si
V svoj jedilnik vključite ananas, saj je izredno učinkovit pri odpravljanju celulita.

Novice

Hit v Angliji! Anticelulitne hlače

K. B.
10. 05. 2009 18.20
5

Ste zanemarile vadbo in zdravo prehrano med zimo in se vam je nabral celulit? Nič hudega, oblecite revolucionarne anticelulitne hlače in na plažo odkorakajte samozavestne.

Celulit
Celulit FOTO: iStockphoto

Zadnji hit v Veliki Britaniji so zagotovo anticelulitne hlače, ki so jih Britanke takoj razgrabile, saj proizvajalci obljubljajo, da jih je treba nositi samo en mesec in izgubili boste večino trdovratnega celulita. V materialu, iz katerega so narejene hlače, so kristali, ki ob stiku s kožo pričnejo oddajati toploto. Kristali segrevajo kožo in pospešijo cirkulacijo na trebuhu, bokih in zadnjici, s tem pa topijo celulit.

50 žensk je potrdilo, da hlače res delujejo!

Hlače je testiralo 50 žensk tako, da so jih nosile en mesec, šest ur dnevno. Štiri petine vseh je bilo nad rezultati navdušenih in so potrdile, da imajo manj celulita.

Če niste navdušeni nad kemijo, pa lahko poskusite na naraven način!

V svoj jedilnik vključite ananas:

V boju proti celulitu morate vsekakor v svoj jedilnik vključiti ananas. Ta tropski sadež namreč vsebuje veliko encimov, ki spodbujajo prekrvavitev in pospešujejo izločanje vode ter odpadnih snovi iz telesa.

Zdrava prehrana:

Uživajte živila bogata z živalskimi beljakovinami, kot so meso, ribe, mleko, sir in jajca. Predvsem veliko sadja in zelenjave.

Pijte veliko vode!

Nikar ne pijte gaziranih pijač! Te so namreč eden izmed večjih krivcev za nastanek celulita. Raje pijte vodo, saj ta omogoča lažje izločanje strupenih snovi. Poleg tega zadostne količine vode okrepijo vezno tkivo, kar maščobnim celicam preprečuje prodiranje proti površini kože.

Čaji za čiščenje:

Učinkoviti so tudi časi za čiščenje, na primer čaj iz koprive, listov breze, žajblja, bršljana, materine dušice in češnjevih pecljev.

Tudi alge:

Te namreč pomagajo pri razstrupljanju telesa. Lahko jih uživate kot dodatke k prehrani ali pa v obliki kreme, losjona ali gela z algami.

Rekreacija v naravi:

Celulit pogosto nastane kot posledica premalo gibanja in preveč sedenja, kar povzroči tudi oteženo in neredno prebavo, poleg tega pa slab krvni obtok, zato tkivo ne dobi več dovolj kisika in hranilnih snovi, koža pa izgublja naravno prožnost in postaja luknjičasta. Najbolje je, da se odpravite kar v naravo, saj bo svež zrak oskrbel vaše celice s kisikom in aktiviral vašo presnovo.

Masaža:

Prekrvavitev krvnega in limfnega obtoka lahko pospešite tudi z masažo. Masirate se lahko z proticelulitnimi kremami z dodatkom žajblja, ciprese ali brina, ali pa z mandljevim oljem, ki mu dodate aromatično olje cimeta, pinij, bršljana ali rožmarina.

Knajpanje:
 

Za prekrvavitev telesa je učinkovito tudi knajpanje. To je masaža z vodnim curkom, kjer izmenjujete hladno in vročo vodo. Zaključite s hladnim curkom.

Infrardeča savna:

Savne pospešujejo izločanje toksinov, še posebej pa infrardeča savna. Ta s svojimi žarki namreč prodre globoko v človeško tkivo, ga ogreje in spodbudi čiščenje. Z rednim savnanjem tako sproti odstranjujemo odpadne snovi iz telesa in tako preprečujemo njihovo nabiranje v celulitu.

Vedeti pa morate, da je zelo težko odstraniti popolnoma odstraniti celulit, še posebej če je zelo izrazit. V tem primeru ga niti liposukcija ne izniči popolnoma. Zato se z njim nikar ne obremenjujte preveč, ampak raje poskrbite za svoje splošno dobro počutje, pri tem vam bo v veliko pomoč zdrava prehrana in dovolj rekreacije skozi vse leto.

Svoje mnenje in izkušnje lahko izrazite tudi na našem FORUMU.
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587