Če ste se med prazniki "basali" s poticami, alkoholom, mastnimi pečenkami in drugimi dobrotami, potem je skrajni čas, da storite še nekaj dobrega za svoje telo in organizem očistite nesnage, sicer bosta trpela tako vaše črevesje kakor tudi tehtnica. Izogibajte se sladkim in mastnim jedem, jedi pa pripravljajte s kumino, ki bo očistila vaše črevesje.
Če boste zaužili žličko do dve kumine na dan, boste zmanjšali fermentacijo, občutek teže v želodcu ter napihnjenost, ki so posledica uživanja ogljikovih hidratov, sladkorjev, kvasa in mesnih beljakovin. Kumina je namreč znana po tem, da preprečuje fermentacijo, absorbira pline in nevtralizira občutek teže, ki ga lahko v želodcu ustvarijo čezmerne količine hrane.
Kumine vam ni treba uživati samostojno. Z njo lahko začinite enolončnice, zelenjavo, ribo ali meso, a jo dodajte tik pred koncem kuhanja. Lahko pa jo prežvečite tudi po jedi.
Ananas vas bo "razmastil"
Ananas je eksotični sadež, ki ni le odličnega okusa, temveč je tudi odličen za naš organizem. V njem se namreč skrivajo prebavni encimi, ki pomagajo pri hujšanju in topljenju maščob ter pospešujejo prebavo težkih jedi.
Idealno bi bilo, če bi približno pol ure pred vsakim obrokom zaužili od dve do tri rezine ananasa ter tako olajšali delovanje trebušni slinavki in črevesju. Ananas pa ne zmanjšuje le absorpcije zaužitih kalorij, temveč zmanjšuje tudi občutek lakote, kar pomeni, da boste, če si boste pred obrokom privoščili nekaj ananasa, zaužili manj hrane, kot bi je sicer.
Da bo počutje še boljše, si ali zjutraj ali po službi privoščite malo rekreacije. Rahel tek, daljši sprehod s psom ali prijateljico ter igra z otroki na dvorišču vam bodo namreč še kako koristili.
Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (4)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV