Vizita.si
Dodatne preiskave so pokazale, da ima Chloe v glavi kot pomarančo velik tumor.

Novice

V glavi je imela kot pomarančo velik tumor!

E. D.
06. 11. 2011 17.05
2

Ko se je Chloe zaradi motenj vida in glavobolov odpravila k okulistu, ni niti slutila, da ji bo prav ta pregled rešil življenje. Okulist jo je namreč nemudoma poslala v bolnišnico, kjer so dodatne preiskave pokazale, da ima v glavi kot pomarančo velik tumor.

Ko je začela tik pred 17. rojstnim dnevom Chloe Jones vedno bolj megleno videti in ko je dobila glavobole, je mislila, da gre pač za tipične migrene, s katerimi se je občasno spopadala že v preteklosti. A ker bolečine v glavi niso pojenjale, pa tudi motnje vida so bile vedno pogostejše, ji je mama svetovala, naj obišče okulista. Ta je ob pregledu ugotovil, da ima najstnica v enem očesu močno zatečenega enega od očesnih živcev, zato jo je nemudoma napotil na nadaljnje preiskave v bližnjo bolnišnico. ''Na pregled k okulistu sem šla sama, zato sem takoj poklicala mamo, da me pride iskat in me pospremi v bolnišnico. Videti je bila zaskrbljena, a jaz sem bila prepričana, da ne gre za nič resnejšega, saj nikoli do takrat nisem bila bolna,'' pripoveduje Chloe. ''Bolj kot zaradi preiskav sem bila zaskrbljena, da zaradi težav ne bom opravila vozniškega izpita, ki me je čakal.''

magnetna resonanca
magnetna resonanca FOTO: iStockphoto

Zato jo je novica, da ima v glavi tumor, toliko bolj šokirala in najstnica je bila prepričana, da jo bo stala življenja. ''Bila sem tako prestrašena in mislila sem, da bom umrla. Kar obnemela sem, ko sem izvedela za diagnozo, a ker nisem hotela, da bi me mama in oče videla objokano, sem se nekako zbrala in zadržala solze. In tisti večer sem se nato napotila v restavracijo s hitro prehrano ter si privoščila kar dva menija, saj sem si rekla, da bom tako ali tako kmalu umrla in je čisto vseeno, če zdaj postanem debela,'' pove Chloe, ki jo je že čez nekaj dni čakala zahtevna operacija. Trajala je šest ur, a spretni kirurgi so iz njenih možganov uspeli odstraniti ogromno tumorsko tvorbo, za katero se je pozneje, ko so opravili še biopsijo oziroma histološko analizo, izkazalo, da je k sreči benigna in da Chloe ni več v nevarnosti. A velikost tumorja – bil je namreč velik kot pomaranča – je presenetila tako zdravnike kot Chloe. ''Ko so mi zdravniki povedali, da je bil tumor velik kot pomaranča, nisem mogla verjeti njihovim besedam. Tako čudno je vedeti, da sem imela v glavi nekaj tako velikega in sploh nisem vedela,'' pravi najstnica, ki je po posegu dobro okrevala, pa čeprav je imela na glavi velik rez, skupaj spet kar z medicinskimi sponkami. ''Ko sem se po operaciji zbudila iz narkoze, me ni nič bolelo. Sem pa imela takšen občutek, kot bi mi pravkar naredili lifting obraza.''

Zdaj bo morala Chloe še deset let redno hoditi na preglede, saj želijo biti zdravniki prepričani, da se težave ne bodo začele ponavljati. Najstnica pa je vesela, ker se je njeno življenje spet vrnilo na stare tire. Po posegu nima nikakršnih težav – njeni možgani so prav tako ostri kot prej. Le izpit za avto bo moral še malo počakati, pravi in dodaja, da je to pravzaprav majhna cena, ki jo mora plačati za to, da je odnesla celo kožo in da je zdaj spet popolnoma zdrava.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587