Vizita.si
image (28)

Novice

V javnost prišle fotografije, na katere je čakal ves svet!

S.C.
30. 06. 2012 10.52
11

Pretresljivo zgodbo triletne deklice iz Johannesburga, ki je utrpela grozljive opekline, spremlja skoraj ves svet. Ravno te dni pa so mali 'Pipi' po operaciji presaditve kože odstranili obveze, posnetki, ki pričajo o izjemnih rezultatih, pa so navdušujoči.

Nedavno je svet pretresla ganljiva zgodba komaj 3-letne Isabelle 'Pipi' Kruger, ki je na družinskem pikniku utrpela grozljive opekline tretje stopnje na kar 80 odstotkih telesa, v naslednjih mesecih pa ji je kar štirikrat odpovedalo srce, ledvice, sesedla so se ji pljuča, da o številnih infekcijah sploh ne govorimo. “Nihče ni verjel, da bo preživela,“ prizna rekonstruktivni kirurg dr. Ridwan Mia iz Netcare Garden bolnišnice v Johannesburgu. “Poškodbe so bile namreč izjemno hude, kar je pretreslo celo nas, že vsega hudega vajene kirurge.“

Toda kljub vsemu so se zdravniki na vse pretege borili za dekličino življenje ter iskali načine zdravljenja, starš pa niso bili navdušeni nad nobenim izmed predlogov, zato so se na lastno pest lotili iskanja čudeža. In res, po večdnevnem brskanju po spletu so naleteli na podjetje v Bostonu, ki se ukvarja s kloniranjem dveh centimetrov bolnikove kože. S pomočjo kampanje, ki jo je mati organizirala, so uspeli zbrati sredstva od dobrih ljudi z vseh koncev sveta, katerih se je zgodba male Pipi dotaknila. Tako so nedavno prvič v Južni Afriki opravili tovrsten postopek, kar 41 kosov kože, ki je zadnji hip prispela iz ZDA, so dekletcu namestili na hrbet, obraz, prsi, roke in noge.

Na rezultate revolucionarne operacije, ki je sicer potekala gladko in brez večjih zapletov, pa so morali še počakati, saj so po posegu Pipi povili s prevezami, ravno te dni pa so v javnost prišle prve fotografije malčice po tem, ko si ji sneli obveze. “Lahko bi se zgodilo, da telo klonirane kože ne bi najbolje sprejelo, toda ko smo odstranili povoje, smo ostali brez besed,“ ponosno še pove dr. Ridwan Mia. Stanje se je namreč neverjetno izboljšalo, tako zdravniki kot tudi družina pa so dobili novo upanje, da malo borko kljub grozljivi izkušnji, kakršne si nihče ne more predstavljati, čaka svetla prihodnost.

Starši so presrečni, vse molitve so bile namreč uslišane. “Zavedava se, da je pred najinim sončkom še izjemno dolga pot, kot so nam povedali, jo čaka še malo morje posegov, bolečin in solza, toda dejstvo, da se stanje izboljšuje, je neprecenljivo,“ s tresočim glasom pove mati. Sicer bodo morali deklico še nekaj časa nenehno nadzorovati, da si ne bi v navalu bolečin izjemno občutljivo kožo še dodatno poškodovala, ter paziti, da ne bi prišlo do infekcij. Če bo šlo vse kot po maslu, zdravniki ocenjujejo, da se bi morda lahko celo kmalu vrnila domov.

Celotno zgodbo o grozljivi izkušnji male Isabelle 'Pipi' Kruger si lahko preberete tukaj!

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587