Vizita.si
image (28)

Novice

V samo 10 minutah do popolnega nosu!

K. B.
17. 08. 2009 12.41
0

V Veliki Britaniji postaja pravi hit nov lepotni poseg, namenjen tistim, ki niso zadovoljni s svojo obliko nosu in se bojijo operacije. Ne le to, poseg je tudi veliko cenejši in hitrejši.

Poseg je primeren predvsem za tiste, ki niso zadovoljni z obliko svojega nosu, velikosti namreč ne morejo spreminjati. Nepravilnosti na nosu namreč popravijo z injekcijami s kozmetičnimi polnili, ki vsebujejo hialuronsko kislino in vodo. Čeprav poseg v Braziliji poznajo že sedem let, pa so ga v Veliki Britaniji začeli izvajati pred kratkim. In ta je takoj osvojil številne, ki so se operacije bali ali pa jim je bila predraga. Tovrstni poseg namreč stane le 350 evrov, medtem ko je operacija veliko dražja, okoli 4.000 evrov. In ne le to, poseg je tudi hitrejši.

Neki Britanki so tako 'popravili' nos v le desetih minutah. Na mestu, kjer je imel njen nos grbo, so ji vbrizgali dve injekciji kozmetičnih polnil in njen profil je bil v nekaj minutah popoln. Zato ni nenavadno, da je v Veliki Britaniji poseg postal zelo priljubljen. Tam se namreč za operacijo nosu letno odloči kar 2500 ljudi. Poleg tega pa je kirurški poseg, po mnenju raziskovalcev z avstralske univerze Newcastle, precej zahteven, lahko pa pride še do številnih zapletov, kot so krvavitve, težave s hrustancem in brazgotine.

Seveda pa ima tudi najnovejši lepotni poseg slabe strani. Predvsem je problem v njegovi trajnosti, saj ga je potrebno čez 18 mesecev ponoviti še enkrat. Zagotovo pa najnovejši hit predstavlja veliko konkurenco rinoplastiki, tako ni nenavadno, da so se nanj že odzvali lepotni kirurgi. Predsednik britanske zveze plastičnih kirurgov Nigel Mercer bodoče paciente opozarja na nevarnosti posega: Poseg je še precej nov, zato kozmetični izdelki, ki jih uporabljajo, niso podvrženi takšnim preiskavam kot kirurški posegi. Glede vstavljanja polnil v kožo sem zaskrbljen, ker še ni znano, kakšne so dolgoročne posledice. Poleg tega pa ne nadomestijo operacij, ki so trajne.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587