Vizita.si
image (28)

Novice

Iz možganov so ji potegnili 23-centimetrskega črva

Ni.J.
17. 07. 2011 14.38
16

Čeprav parazitski črvi ne zaidejo pogosto v človeške možgane, se je mladi Kitajki zgodilo prav to. Po komplicirani odprti operaciji možganov so ji zdravniki črva uspešno odstranili.

V glavi mlade Kitajke so zdravniki odkrili 23 centimetrov dolgega parazitskega črva. Po kompleksni odprti operaciji možganov je zdravnikom uspelo črva uspešno odstraniti. Po poročanju Yangtze Evening Posta se je to zgodilo v provinci Jiangsu, na vzhodu Kitajske.

Pacientki so decembra 2010 zdravniki zaradi nepojasnjenih napadov diagnosticirali epilepsijo. Vendar pa so krvne preiskave pokazale, da je bila njena kri okužena s patogeni, iz CT slik pa je bilo razvidno, da ima možganih nenavadno liso. Kljub temu pa zdravniki niso mogli ugotoviti, za kaj gre.

Pol leta kasneje, ko je utrpela ponoven napad, ki je bil podoben epileptičnemu, so slike ponovno pokazale liso v možganih, zdravniki pa so se odločili, da bodo pacientko operirali. Med posegom so kirurgi v njenih možganih odkrili granulom, posebno obliko vnetja, za katerega so sprva menili, da je vzrok epileptičnih napadov. Zatem pa so odkrili parazitskega črva, ki je bil v resnici vzrok tako za granulom kakor tudi za napade. Po besedah zdravnikov naj bi šlo za trakuljo. Pacientki so črva odstranili, sedaj pa še okreva v bolnišnici.

Strokovnjaki pravijo, da je trakulja zašla v njen organizem najverjetneje zatem, ko je zaužila hrano, okuženo z jajčeci trakulje. Prav zato vse opozarjajo, da je potrebno paziti na higieno hrane in zagotoviti, da je hrana pred zaužitjem primerno toplotno obdelana.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587