Vizita.si
image (28)

Novice

Tvegana operacija mu je povrnila obraz

K.B.
20. 05. 2010 14.36
0

Sproščujoče počitnice na Norwicku so se za očeta štirih otrok Craiga Decenta spremenile v nočno moro. Že uro po grozljivi nesreči na čolnu je namreč Craig ležal v bližnji bolnišnici na operacijski mizi, kjer so mu opravljali rekonstrukcijo obraza.

49-letni Craig Decent si je za družinske počitnice izposodil čoln, na katerem je užival sončen dan. ''Bil je prelep dan, zato sem želel odpreti streho za senco. Ko sem navijal streho navzgor, se je kar naenkrat z veliko hitrostjo odvila nazaj in me z izjemno močjo udarila v glavo,'' pravi Craig. Udarec v glavo je bil tako močan, da mu je zdrobil vse kosti okrog očesa in kar naenkrat se je vlila velika količina krvi. Craiga so takoj odpeljali v bližnjo bolnišnico in že uro po nesreči mu je ekipa kirurgov pod vodstvom doktorja Bijan Beigija opravila nevaren poseg. ''Craig je imel vse kosti okrog očesa popolnoma zdrobljene, zato smo mu morali opraviti nevaren poseg, kjer dvignemo kožo z obraza, tako kot bi olupili banano, da sploh pridemo do spodnjih tkiv. Poseg je tvegan, ker je na obrazu veliko živcev in mišic, na katere je treba izjemno paziti, saj lahko v primeru poškodbe teh tkiv pride do paralize obraza. Pri takšni operaciji je pomemben vsak milimeter,'' je razložil doktor Beigij.

Žal pa je bil udarec v njegovo oko tako močen, da je oko kar počilo. Zato so mu kirurgi namesto njegovega očesa namestili umetno oko. Čeprav je rekonstrukcija uspela, pa še vedno obstaja možnost infekcije, Craigu pa bodo za vedno ostale tudi brazgotine. Zagotovo pa tudi duševne brazgotine, zaradi katerih bo še nekaj časa obiskoval psihiatra. Sicer pa je Craig izjemno hvaležen za ekipo tako odličnih kirurgov, ki jim je uspelo njegov obraz vrniti v skoraj prvotno stanje. ''Gospod Beigi in njegova ekipa sta v operacijski sobi naredila pravi čudež, za katerega bom hvaležen vse svoje življenje. Brez njihovih neverjetnih sposobnosti bi imel vse življenje izmaličen obraz,'' pravi Craig.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587