Vizita.si
Kar petkrat na teden zahaja v telovadnico.

Novice

V pol leta prepolovila svojo težo

E. D.
02. 04. 2013 15.32
0

Nekoč je bila Lisa Rennison debeluška, ki je bila zaradi zaobljene postave nemalokrat tarča posmeha. Danes pa je marsikateri stari znanec ne bi prepoznal. Lisa je namreč le v pol leta svojo težo skoraj prepolovila, maščobne blazinice okrog trebuščka pa so zamenjale izklesane trebušne mišice.

Lisa je v pol leta shujšala 32 kilogramov.
Lisa je v pol leta shujšala 32 kilogramov.FOTO: Facebook
Danes 40-letna Lisa Rennison je bila debelušna že kot otrok. Zaradi odvečnih kilogramov so jo vrstniki pogosto zbadali in zmerjali. Čeprav se nikoli ni dobro počutila v svoji koži, pa to ni bila zadostna motivacija, da bi spremenila svoje prehranjevalne navade in se lotila hujšanja. Za kakšen mesec dni se je sicer odpovedala svojim najljubšim pregreham – čokoladi, mastni hrani in kruhu, a je potem tistih pičlih nekaj kilogramov, ki jih je vendarle uspela izgubiti, hitro dobila nazaj. Njena teža je še dodatno poskočila po rojstvu sina in čeprav jo je motilo, da ni bila vitka kot nekatere druge mlade mamice, stvari ni vzela v svoje roke.
Kar petkrat na teden zahaja v telovadnico.
Kar petkrat na teden zahaja v telovadnico. FOTO: Facebook

Prelomni trenutek je prišel nekoliko pozneje, in sicer ko je nekega dne v eni od lokalnih trgovin kupovala oblačila. Noben par hlač ji ni bil prav in ko je končno nase spravila enega od izbranih modelov kavbojk ter se pogledala v ogledalo, so ji po licu stekle solze. ''Spomnim se, da sem se tam pred ogledalom v kabini preprosto razjokala. Nikoli se še nisem počutila tako ničvredno in negotovo. V tistem trenutku sem se počutila tako ponižano kot še nikoli,'' se spominja Britanka, ki nikakor ni mogla verjeti temu, kar je videla. Skoraj 80 kilogramov, kolikor jih je tehtala, je bilo očitno veliko preveč za njeno drobno, 157 centimetrov visoko postavo. Maščobne blazinice okrog trebuha, nog in zadnjice so jo prvič resnično zmotile in zabolele. Zato je takoj, ko je prišla domov, posnela svojo zadnjo debelušno fotografijo, kot jo sama imenuje, in se odločila, da jo bo uporabljala kot motivacijo za hujšanje in da se bo enkrat za vselej znebila odvečnih kilogramov.

Lisa se je odpovedala mastni hrani, sladkarijam in kruhu, obiskovati je začela telovadnico in se redno gibati. V pol leta ji je z manj kalorično prehrano in s trdim delom uspelo skoraj prepoloviti svojo težo. S 76 je shujšala na 44 kilogramov, maščobne blazinice okrog trebuha in zadnjice pa so kmalu zamenjale izklesane mišice. ''Moja nova dieta ni bila v resnici nič posebnega. Samo malo bolj po zdravi pameti sem začela jesti,'' pojasnjuje 40-letnica. ''Začela sem tudi kolesariti in včlanila sem se v telovadnico. Prav fitnes je bil ključ do mojega uspeha – pomagal mi je, da sem se rešila vseh odvečnih kilogramov in sem videti takšna, kot sem.''

Tako se pri 40 letih v svoji koži počuti bolje kot kadar koli prej. Še vedno redno telovadi – fitnes obišče kar petkrat tedensko, skrbno pa pazi tudi na prehrano. S seboj pa tudi še vedno nosi tisto debelušno fotografijo, ki jo je posnela tistega dne, ko se je vrnila iz trgovine z oblačili. ''Tisti časi so bili zame res težki in grozljivi. Kadar koli pogledam to fotografijo, odložim sladkarije in druge nezdrave prigrizke, ki si jih včasih zaželim,'' še razkrije Lisa in doda: ''Pred kratkim sem dopolnila 40 let, ljudje pa mi govorijo, da sem videti celo mlajša kot v svojih 20 letih. Tudi počutim se mlajše. Nikoli si ne želim biti takšna, kot sem bila, in prav s pomočjo te debelušne fotografije se tega vsak dan zavem in se opomnim, kako veliko sem dosegla in kako srečna ter zadovoljna sem zdaj sama s seboj.''

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602