Vizita.si
image (28)

Novice

Grozno, kaj mu je zraslo v prsih!

S.P.
04. 12. 2012 10.22
0

Ko je nenadoma začutil bolečino v trebuhu, je menil, da gre zgolj za težave s slabo prebavo, a je že preprost rentgenski pregled postavil diagnozo, ki je šokirala celo izkušene zdravnike. V njegovih prsih je namreč tiho rasel tumor, velik kot otroška glava.

“Bil je povsem običajen delovni dan, ko smo s sodelavci na prijetno poletno jutro občudovali sončni vzhod, nakar pa se je moje življenje skoraj tragično končalo. Vse se je začelo precej nepričakovano. Vsakič, ko sem malo globje vdihnil, sem moral sesti na tla, saj sem v trupu začutil močno ter ostro bolečino. Sprva sem menil, da mi težave povzročajo preproste prebavne motnje in da se me loteva zgaga, a sem se še kako motil,“ se spominja Daniel Tamburro.

Nenadoma se je namreč zgrudil na tla ter se onesvestil, zaradi česar so ga prisotni nemudoma prepeljali v bolnišnico New Cross Hospital v Wolverhamptonu, kjer pa je njegovo zdravstveno stanje pretreslo celo najbolj izkušene strokovnjake. Rentgenski pregled je na levi strani njegovih pljuč razkril gromozanski tumor v velikosti otroške glave, ki je meril kar 15 krat 12 centimetrov in je že močno pritiskal na njegovo srce.

Rasel je tako hitro in nenadzorovano, da je srce premaknil za dobre 3 centimetre, druge organe pa zaradi izjemnega pritiska potisnil že na nasprotno stran njegovega telesa. 19-letnik je moral nemudoma prestati 6-urni operativni poseg, kjer so mu skozi hrbet odstranili izrastek, ki je že ogrožal njegovo življenje, ter znova naravnali organe in povezali vene, ki jih je tumor ravno tako poškodoval.

“V službi so pričakovali, da se bom vrnil do kosila, a sem moral v bolnišnici ostati kar dolge tri mesece, do popolnega okrevanja. Ne morem verjeti, da je nekaj tako velikega in nevarnega tiho raslo v meni in ogrožalo moje življenje. Zdravniki so mi povedali, da bi lahko že čez nekaj dni moje srce zaradi pritiska počilo, zato imam strašansko srečo, da danes stojim tukaj med vami. Številnim strokovnjakom, ki so v tako kratkem času ukrepali in izvedli nujno operacijo, dolgujem svoje življenje.“

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587