Vizita.si
image (28)

Novice

V šoli se je nepričakovano zgrudila in kmalu za tem umrla

L.E.
26. 01. 2012 07.58
22

11-letna šolarka se je sredi šolske ure nenadoma zgrudila. Pred tem ni bila bolna, zato so bili tako njeni bližnji kot tudi njeni sošolci in učitelji popolnoma šokirani, ko so jim povedali, da je preminila.

Dan se je začel lepo. Prijatelji in učitelji 11-letne Megan White pričajo, da je v šolo prišla nasmejana. Ni bila bolna, ni se počutila slabo. Šalila se je s sošolci ter celo načrtovala, da bo po šoli obiskala prijateljico. Njena mati Becky pravi: "Tisto jutro je bila celo bolj vesela kot običajno, vendar je bil res petek trinajstega."

Nihče ni pričakoval, da se bo Megan med šolsko uro nenadoma zgrudila ter malo kasneje umrla. Le malo pred tem je potožila, da jo muči glavobol. Učitelj je takoj poklical reševalno vozilo, ki je prihitelo in mlado Angležinjo odpeljalo na urgentno operacijo. Zdravniki so kmalu odkrili, da je kriva krvavitev v možganih, vendar ji niso mogli več pomagati. "Potolažili so nas, da je bila njena smrt hitra. Da ni ničesar čutila," pripoveduje mati.

Zaradi nenadnosti njene smrti so njeni bližnji še vedno v šoku, enako velja za njeno osnovno šolo. "Našim učencem smo morali ponuditi strokovno podporo, saj jih je ta dogodek zelo prizadel," razlaga njena ravnateljica Judith Price. "Megan je bila prijazna in priljubljena deklica. Vsem nam je zelo žal, da smo jo izgubili."

Krvavitev je povzročila anevrizma na možganski arteriji, ki je nenadoma počila. Sicer je nenavadno, da je prizadela nekoga, ki je tako mlad. Največji dejavniki tveganja so običajno kajenje, uživanje alkohola in previsok krvni pritisk, toda anevrizma lahko nastane tudi zaradi genetskih predispozicij. Vsem, ki imajo družinske člane, ki jih je prizadela krvavitev v možganih, se zato priporoča preventivno magnetnoresonančno slikanje možganskih arterij. Ko anevrizma poči, večino prizadetih samo zelo boli glava, lahko pa se pojavita tudi občutek slabosti in izguba zavesti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587