Vizita.si
Darcie je v trebuhu imela tumor v velikosti velike melone.

Novice

V trebuhu je imela tumor v velikosti melone!

E. D.
04. 09. 2011 09.36
0

15-letna Darcie je bila dlje časa nenavadno napihnjena, ko pa ji je nenadoma omrtvel popek, se je odpravila k zdravniku. Ta je bil sprva prepričan, da je najstnica noseča, pozneje pa se je izkazalo, da ima na enem od jajčnikov kot melono velik tumor.

Darcie je v trebuhu imela tumor v velikosti velike melone.
Darcie je v trebuhu imela tumor v velikosti velike melone. FOTO: Facebook

Začetni simptomi so bili na prvi pogled precej nedolžni, zato 15-letna Darcie Laird ni pomislila na nič hujšega. A ko se je sprva majhna napihnjenost trebuha stopnjevala in ko je bil njen trebuh videti že tako, kot bi bila noseča, ter ko ji je popek nenavadno omrtvel, se je le odpravila do zdravnika. Tudi ta je sprva mislil, da je najstnica noseča, pa tega sploh ne ve, a test nosečnosti je bil negativen. Takrat je zdravnika zaskrbelo in Darcie je nemudoma poslal v bolnišnico na preiskave, ki so pokazale, da je za njeno nenavadno napihnjenost kriv ogromen tumor na jajčniku. ''To je bil res velik tumor za tako drobno postavo, kot jo ima Darcie,'' je povedala njena mama Claire. ''Zdravniki so najprej celo mislili, da je pet mesecev noseča.'' Tvorba je bila namreč velika kot kakšna ogromna melona – merila je 14x10 centimetrov, zdravniki so jo morali odstraniti skozi kar 25-centimetrski rez. Poleg tumorja so Dercie odstranili tudi jajčnik in štiri okoliške bezgavke, kajti bali so se, da bi se rak razširil v okoliška tkiva in organe.

A testi, ki so jih naredili pozneje, so k sreči pokazali, da se obolenje ni razširilo in da je zdaj, ko v sebi nima več tumorja, spet zdrava ter da lahko naprej živi brez skrbi. Po operaciji je najstnica sicer dobro okrevala, pravi pa, da se v tistih dneh, ko so ji odkrili tumor in ga tako na hitro odstranili, sploh ni prav zavedala, kaj se dogaja. ''Vse se je zgodilo tako hitro, da sploh nisem imela časa kaj dosti razmišljati o tem. Zdravnik je najprej preveril, ali sem noseča, in seveda nisem bila, potem pa me je takoj napotil v bolnišnico. Sem si pa oddahnila, ko so mi odstranili tumor,'' je povedala 15-letnica.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587