Vizita.si
image (28)

Novice

V trebuhu nosi parazitskega dvojčka

S.C.
31. 01. 2012 11.48
0

Triletni perujski deček se je rodil s parazitskih dvojčkom v telesu, ki mu ga bodo te dni operativno odstranili, da bo lahko normalno zaživel.

Triletni Isbac Pacunda iz Peruja ima v trebuhu parazitskega dvojčka, ki v dolžino meri kar 25 centimetrov, težak pa je 700 gramov. Dr. Carlos Astocondor iz bolnišnice Las Marcedes pojasni: “V Isbacovem trebuhu se nahaja nerazvit brat dvojček, ki ima kosti, lobanjo, lase in oči, nima pa razvitih možganov, pljuč, srca in črevesja. Nujno je, da ga odstranimo čim prej, saj deček že čuti bolečine, vendar pa operacija ne bo prezahtevna.“ Ravno te dni bodo dečku operativno odstranili 'parazita', da bo lahko normalno zaživel, poseg pa naj ne bi pustil nobenih posledic.

Primer parazitskega dvojčka se pojavi na vsakih 500.000 rojstev in v medicini ni nobena novost. Do takšnega stanje pride v maternici, ko telo enega dvojčka enostavno preraste drugega, ta nato ostane ujet v njem in se ne razvije do popolnosti, tako kot na primer v Isbacovem primeru. Telo je lahko popolnoma ujeto v drugega, v nekaterih primerih pa lahko okončine ali drugi deli telega rastejo izven zdravega otroka. Parazit je lahko v telesu toliko časa, dokler ne začne ogrožati zdravja gostitelja, tudi po več desetletij.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587