Vizita.si
Vsako nebesno znamenje potrebuje drugačno obliko vadbe.

Zdravje

Vadite glede na horoskop!

Ni.J.
19. 05. 2011 07.28
7

Popolnoma resnično je, da ljudje določenega nebesnega znamenja uživajo v enem športu, osebe drugega znamenja pa v drugem. Katera oblika vadbe je najprimernejša za vas?

Vsako nebesno znamenje potrebuje drugačno obliko vadbe.
Vsako nebesno znamenje potrebuje drugačno obliko vadbe.FOTO: iStockphoto
Oven

Ovni imajo v sebi veliko energije, ki jo morajo porabiti. Prav zato je zanje najprimernejša oblika vadbe tek ali jogging na daljše proge. So tudi odlični skakalci v daljino, kolo pa lahko poganjajo veliko dlje kot ljudje, ki so rojeni v drugem nebesnem znamenju. Ovni se bodo torej odvečnih kilogramov najbolj znebili z dolgim tekom ali kolesarskim izletom po slikoviti pokrajini.

Bik

Bik po naravi potrebuje rutino in disciplino, zato je za osebe, rojene v tem znamenju, najbolje, če si omislijo osebnega trenerja, ki jih bo gnal do mej zmogljivosti. Bikom je všeč, da je vadba raznolika, zato so tudi veliki ljubitelji ekipnih športov, kot so odbojka, košarka in nogomet. Privlači jih tudi veslanje, še posebej pa vožnja s kanuji. Prav na ta način se bodo tudi najlažje spopadli z odvečno telesno težo.

Dvojčki še posebej uživajo v tenisu, v katerem lahko tekmujejo z nekom in dokazujejo svoje sposobnosti.
Dvojčki še posebej uživajo v tenisu, v katerem lahko tekmujejo z nekom in dokazujejo svoje sposobnosti. FOTO: iStockphoto
Dvojčka

Osebe, rojene v znamenju dvojčkov, obožujejo spontano vadbo, ki je bolj kot trdemu delu podobna zabavi. Zelo radi imajo plezanje, ples ob drogu in na splošno vse vrste plesa, vodno vadbo, surfanje ter vse oblike vadbe, ki so nekoliko neobičajne. So tudi zelo uspešni v tekmovalnih športih, še posebej pa uživajo v tenisu in squashu, saj lahko tekmujejo z eno osebo in dokazujejo svoje sposobnosti.

Rak

Raki radi plavajo in izvajajo vse športe, ki so povezani z vodo. Mednje spadajo tudi surfanje, smučanje na vodi in jadranje. Ker včasih med vadbo zelo težko prenašajo druge ljudi, jim velikokrat najbolj ugaja samotna vadba, saj tako lažje ostajajo osredotočeni na vadbo.

Lev

Levi obožujejo tek, plavanje in skakanje. Med njihove priljubljene aktivnosti spadajo tudi jahanje, golf in tenis, če obstaja v njihovi bližini kakšna gora, se bodo na njo povzpeli z največjim veseljem, saj obožujejo višino. Ker se radi dokazujejo drugim in uživajo v tem, da so močnejši od njih, radi vadijo v družbi. Poleg naštetih aktivnosti levi obožujejo tudi plezanje. Da bi shujšali, levi ne potrebujejo posebne vadbe, saj so po naravi "žurerji" in veliko energije izgubijo s plesom.

Devica

Device rade vadijo doma, odmaknjene od vsega in vseh ter skrite pred očmi drugih. Najbolj jim ustreza vadba ob gledanju posnetkov, saj je njihova samodisciplina izjemna. Za dušo in telo si rade privoščijo ležerno vožnjo s kolesom, občasno pa tudi tenis. Device boste prav tako velikokrat videli teči, hoditi ali kolesariti, neredko pa se odločajo tudi za tek v dobrodelne namene.

Tehtnica

Tehtnice se redko kdaj držijo urnikov, zato vodene vadbe niso primerne zanje. Ker tudi zlahka odnehajo, je zanje dobro, da imajo ob sebi nekoga, ki jih motivira – prijatelja ali osebnega trenerja. Ker so tehtnice velike oboževalke lepote, je zanje primeren ples, veliko pa dajo tudi na videz, zato so med vadbo vedno urejene. Motivira jih poslušanje glasbe, zato je dobro, če med tekom ali joggingom s seboj nosijo prenosni predvajalnik glasbe.

Kolesarjenje je priljubljena aktivnost strelcev.
Kolesarjenje je priljubljena aktivnost strelcev.FOTO: iStockphoto

Škorpijon

Škorpijon bo začel obiskovati obljudene kraje in telovadnice le zato, da bi se lahko razkazoval. Ker osebe, rojene v znamenju škorpijona, ne marajo napornega dela in intenzivne vadbe, so zanje primerni kanjoning, veslanje in tek. Škorpijoni se radi razgibajo tudi z opravljanjem gospodinjskih del, poleg tega pa so veliki oboževalci tečajev eksotičnega plesa.

Tek v paru je še posebej primeren za tehtnice, ki ob sebi potrebujejo motivatorja.
Tek v paru je še posebej primeren za tehtnice, ki ob sebi potrebujejo motivatorja. FOTO: iStockphoto
Strelec

Strelci obožujejo kolesarjenje in jahanje, poleg tega pa so odlični tudi v lokostrelstvu. Prav tako imajo radi golf, balinanje in tenis, nepogrešljive oblike vadbe pa so zanje tudi tai chi, kickboxing in jogging, saj tako najbolj skrbijo za svoje telesno in duševno zdravje.

Kozorog

Kozorogi so ljubitelji rutine, zato redno obiskovanje fitnesa ali vodenih vadb zanje ni nikakršen problem. Tako natančno vedo, kaj lahko pričakujejo in koliko kilogramov bodo izgubili v določenem času. Nekateri kozorogi so poleg tega oboževalci plavanja, ker je disciplina ena njihovih največjih vrlin, je zanje nepogrešljiva vadba tudi balet, pilates ali body building. Čas zelo radi zapravljajo tudi v hribih in gorah, zato si življenja brez izletov v hribe in plezanja praktično sploh ne predstavljajo.

Vodnar

Vodnarji radi hodijo kilometre in kilometre, kar je ne nazadnje odličen način, kako skrbeti za postavo in zdravje. Sovražijo tekmovalne športe in tek, zelo radi pa si privoščijo sproščeno igro golfa. Kilograme radi topijo tudi s kolesarjenjem in plesom, ob sebi pa imajo vedno veliko opreme in naprav, s katerimi spremljajo, koliko kalorij so izgubili in koliko odstotkov telesne maščobe še imajo.

Ribi

To vodno znamenje obožuje plavanje tako v bazenu kakor tudi v morju, znoj pa pretaka na vedno bolj priljubljeni hot jogi. Če imajo izbiro, se raje kot za rutinsko vadbo v skupini odločajo za aerobiko, kolesarjenje ali vodno aerobiko. Poleg tega jim prijajo tudi dolgi sprehodu v naravi. Svojo agresijo najraje sproščajo z vadbo borilnih veščin, med katerimi je najbolj priljubljen boks.

Osebe, rojene v znamenju rib, svojo agresijo najpogosteje sproščajo z boksom.
Osebe, rojene v znamenju rib, svojo agresijo najpogosteje sproščajo z boksom.FOTO:

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 562