Vizita.si
image (28)

Novice

Pevka razkrila, zakaj se je umaknila iz javnosti

L.E.
21. 02. 2013 15.50
1

Priljubljene pevke v zadnjem času ni bilo mogoče videti nikjer, toda zdaj je medijem le zaupala, da bo izdala nov album. Hkrati je pojasnila, da se je iz javnosti med drugim umaknila, ker ni zadovoljna s svojo poporodno težo.

Ste že pogrešali nadarjeno pevko Dido? Zdaj bo po dolgem času zopet izdala album, medijem pa je zaupala tudi, zakaj se je za toliko časa povsem umaknila iz javnosti. 41-letna angleška pevka in tekstopiska je poleti povila svojega prvega otroka. Čeprav je ves ta čas ustvarjala glasbo, pa se ni pojavljala pod soji žarometov, saj pravi, da spada med tiste matere, ki so se med nosečnostjo precej zredile in zdaj le s težavo izgubljajo to odvečno telesno težo.

“Toliko se govori o tem, da mlade mamice veliko odvečnih kilogramov izgubijo, tako da dojijo, vendar je to čisti mit,“ je povedala za revijo Hello. “Pravzaprav mi odvečne teže še vedno ni uspelo izgubiti. Lahko bi rekla, da se z njo kar borim, čeprav je res, da po drugi strani zaradi tega nisem tako zaskrbljena, ker se ob materinstvu prioritete spremenijo. Bolj pogosto razmišljam o tem, kako postati boljša mati.“ Kljub temu ji ni ravno vseeno. Ve tudi, kaj je bila njena napaka – meni, da je med nosečnostjo veliko preveč jedla. “Ves čas se mi je zdelo, da sem lačna,“ je pojasnila. “Morala sem jesti, da sem imela dovolj energije, toda sama sem jedla za celo Britanijo,“ se je pošalila.

Nov album bo torej promovirala s trebuščkom, ki ne bo povsem raven, kot je bil nekoč, toda glede na to, kako kakovosten je njen glas, temu verjetno nihče ne bo posvečal veliko pozornosti. Je pa priporočljivo, da odvečno težo vseeno počasi izgubi, saj ta lahko sicer ogroža njeno zdravje. Najbolj pravilno bi bilo pravzaprav, da se že med nosečnostjo ne bi zredila za veliko več, kot znaša teža ploda in plodovnice. V preteklosti se je uveljavilo prepričanje, da bi morala nosečnica jesti za dva, vendar to ne drži. Po besedah slovenske nutricistke Andreje Širca Čampa se lahko nosečnica v prvih treh mesecih prehranjuje povsem normalno, nato potrebuje le okoli 300 kalorij (oziroma 1,2 kilodžula) dnevno več. Sicer se, če zaužije več hrane, kot je potrebuje njeno telo, tako kot takrat, kadar ni noseča, ta prerazporedi v njeno maščobno tkivo. Maščobne blazinice pa lahko sčasoma med drugim pripomorejo k povečanju ravni slabega holesterola v telesu, kar maši žile in lahko povzroči celo kap.

Kaj je o dojenju povedala medicinska sestra in svetovalka za dojenje Marta Borštnar iz ljubljanske porodnišnice, si lahko preberete tukaj.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602