Vizita.si
image (28)

Novice

Velika tragedija mlade družine

L.E.
01. 10. 2015 09.46
3

Kelli je imela le 3 mesece, ko so odkrili, da ima raka. Medtem ko je njen očim zbral skoraj 700 tisoč evrov za njeno zdravljenje, pa je zaradi tumorja na možganih nedavno veliko prezgodaj preminil sam.

Kelli Attwater ima danes šest let. Kljub tej rosni starosti je raka prebolela že dvakrat. Komaj 3 mesece je imela, ko so zdravniki diagnozirali nevroblastom, rak, ki zajame živčne celice in se večinoma pojavlja pri otrocih, ki so stari manj kot 5 let. Pri mali Angležinji se je pojavil že dvakrat, njen očim pa se je, ko se je družina za njeno življenje borila drugič, odločil, da bo zbral skoraj 700 tisoč evrov, da bi jo poslali na novo zdravljenje, ki obstaja v ZDA in bo morda preprečilo, da bi bolezen pokazala kremplje še tretjič.

Nesebičen očim

Da bi Kelli omogočil dolgo zdravo življenje, je Tom Attwater pozabil nase in vse sile usmeril v to, da bi pomagal otroku, ki ga je vzel za svojega. Pred tremi leti se je moral tudi sam soočiti z grozljivo diagnozo. Tumor na možganih. Rentgensko slikanje je pokazalo, da tumor prekriva kar 11 odstotkov njegovih možganov. A kljub tej strašni novici se je Tom še vedno bolj kot s seboj nesebično ukvarjal s Kelli, otrokom, ki ga ima njegova žena iz prejšnjega razmerja.

Simptomi nevroblastoma so lahko zelo različni, saj so odvisni od tega, v katerem delu telesa so živčne celice, ki jih prizadene. Splošni znaki bolezni pa so utrujenost, izguba apetita, vročina in bolečine v sklepih.

 

Ko je decembra lansko leto zbral dovolj denarja za Kellino zdravljenje v ZDA, se spominja njegova žena Joely, kako je dejal, da je to največji dosežek njegovega življenja. Sedaj lahko umrem mirno, naj bi tragično dodal. Nedavno se je morala mlada družina od njega tudi zares posloviti. Komaj 32 let star je mnogo prezgodaj zapustil ta svet. "Nahuje je bilo, ko sem morala hčerki razložiti, da naju je zapustil," pripoveduje Joely. "Zelo se je navezala nanj in zelo težko ji bo brez njegove ljubeče bližine. Ko je izvedel, da je bolan, sva se poročila, in takrat je do oltarja prišel s Kelli, saj je dejal, da najverjetneje tega ne bo mogel narediti na njeni poroki. Mislim, da se bo tega trenutka spominjala za vedno."

Njegova dobrota bo živela naprej z otrokoma

Imata pa tudi sina. "Fletcher je še majhen in je že izgubil očeta. Ampak potrudila se bom, da postane tako dober človek, kot je bil njegov oče." Tom je dokazal, da je imel veliko srce in njegova dobrota bo skozi njegova otroka v tem svetu zagotovo živela še naprej.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587