Vizita.si
image (28)

Novice

Veliko Britanijo osupnil pravi novoletni čudež

S.P.
03. 01. 2013 08.02
5

Šele nekaj dni star Alfi Donnelly je imel nevarno okvaro na srcu, zaradi katere mu zdravniki niso pripisali niti enega samega odstotka možnosti za preživetje. Danes pa je novorojenček osupnil celo najbolj izkušene strokovnjake in v nepričakovanem času na novoletni večer že skorajda popolnoma okreval.

Claire Donnelly je vseh 9 mesecev prestajala povsem običajno, nezapleteno nosečnost in nič ni kazalo na to, da bi se utegnilo kje zalomiti. A nesreča nikoli ne počiva. Ko je že mislila, da je rodila povsem zdravega in močnega fantka Alfija, je njegova telesna temperatura že nekaj dni po rojstvu začela drastično upadati, kaj kmalu pa so začele odpovedovati tudi njegove osnovne motorične sposobnosti. Ko malček ni mogel več odpreti ust, da bi jedel, so ga starši nemudoma odpeljali v bolnišnico Birmingham Children's Hospital, kjer so mu najprej diagnosticirali pljučnico, šele ob neodzivanju na zdravila pa ugotovili, da njegovo življenje visi na nitki.

Trpel je za kompleksno aortno artrezijo oziroma prekatno septalno okvaro, kar pomeni, da v njegovem srcu ni bilo glavne in življenjsko potrebne arterije. Zdravniki so starše nemudoma opozorili na dejstvo, da malček brez nujne, a nevarne in izjemno zapletene operacije nima niti enega samega odstotka za preživetje. “Odločitev za operacijo seveda ni bila lahka, saj bi lahko izzvala trajne ter nepopravljive možganske okvare, a druge izbire preprosto nismo imeli. Počutila sem se, kot da ga bom s privolitvijo v ta poseg sama spravila v grob, zaradi česar je moral vajeti prevzeti moj mož. Takšne bolečine, trpljenja in nervoze si ne morete niti predstavljati. Sekunde so postajale minute, minute so se spreobračale v ure,“ se spominja njegova mati.

7-urna operacija na odprtem srcu se je na srečo uspešno končala, še večje presenečenje pa je bilo za zdravnike predvsem hitro in nepričakovano okrevanje hrabrega Alfija, ki velja za pravi novoletni čudež. Po štirih tednih na intenzivni negi, kjer je bil priklopljen na poseben ventilator, ki mu je pomagal dihati, je namreč novorojenček do danes že toliko okreval, da je kljub slabim napovedim novoletni večer preživel doma v objemu ljubečih staršev. “Alfie se zdaj znova uči govoriti, jesti in sploh nadzorovano premikati. Ne moreva povedati, kako ponosna sva nanj, saj mu je uspelo nekaj, česar niti medicina ni pričakovala,“ pa svoje zadovoljstvo opisujejo presrečni starši.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587