Vizita.si
image (28)

Novice

Si predstavljate, da bi se kaj takšnega zgodilo vam?

S.P.
29. 11. 2012 13.01
2

Velika Britanija je doživela nov čudež v medicini, potem ko je po šestih letih boja za preživetje danes 11-letni Callum Murray vendarle spet zaživel bolj običajno življenje. Potem ko so ga že hoteli poslati v hospic, je deček prestal kar 30 nevarnih operacij in s svojo voljo dosegel skorajda nemogoče.

Veliko Britanijo je razveselila navdihujoča zgodba 11-letnega ljubitelja rokoborbe, ki je skozi težavno obdobje svojega življenja dokazal, da je pravi borec. V začetku leta 2006 so pri njem po številnih zapletih v bolnišnici Liverpool's Alder Hey Children's Hospital diagnosticirali Arnold-Chiarijevo deformacijo mozga, zaradi katere je moral ubožec prestati kar 30 nevarnih operacij na možganih.

To pomeni, da možganska tekočina potuje od možganov do hrbtenjače in ustvarja močan pritisk živčnega sistema v zatilju, kar lahko posledično izzove tudi hujše nevrološke napade ali pa celo nevarna bolezenska stanja. “Callum je utrpel številne možganske krvavitve in ciste na možganih, spopadati pa se je moral tudi s pogostimi omedlevicami ter oteženim dihanjem. Najhuje je bilo, ko je pri 7 letih zbolel za redko obliko meningitisa, ki se razvije v možganskem prekatu in močno ogroža življenje. V neki točki je bilo stanje že tako resno, da so nama zdravniki zanj vljudno ponudili mesto v hospicu, a sva vedela, da morava vztrajati in storiti vse, kar je potrebno, da si bo najin sinček dokončno opomogel“, se spominjajo njegovi starši.

Callum Murray je moral za preživetje v štirih letih prestati kar 30 nujnih operativnih posegov na možganih, za uho pa so mu namestili tudi poseben medicinski ventil, ki pripomore k odtoku te deformirane možganske tekočine in ga ohranja pri življenju. Zdravniki so mu za nadzor nad boleznijo predpisali kar 24 različnih tablet na dan, a hraber mladenič zatrjuje, da se mora za vso svojo voljo in moč zahvaliti predvsem novemu športnemu konjičku. “Zaradi bolezni sem kar 6 let svojega življenja zapravil v bolnišnici, zato sem se vpisal na rokoborbo, kjer se lahko spet sprostim v družbi sovrstnikov ter se osvobodim vseh frustracij. Nihče me ne sodi po mojih brazgotinah in nikomur se ne smilim, zato mi je v največje veselje čutiti, da nekdo spet verjame vame ter podpira moje odločitve. Mami in očka, hvala“.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587