Vizita.si
Johnny Depp

Novice

Veste, kateri zvezdniki najbolj smrdijo?

S.P.
31. 08. 2012 14.46
29

Seveda razumemo, da morajo veliko svojega časa nameniti predvsem brezhibnemu videzu, a ne bi škodilo, če bi se tu in tam spomnili še na milo. Bi lahko uganili, ob kom v svetu slavnih ljudje najbolj trpijo?

FOTOGALERIJA: Veste, kateri zvezdniki najbolj smrdijo?
Uporaba antiperspirantov naj bi resno povečala tveganje za nastanek rakavih obolenj.
Uporaba antiperspirantov naj bi resno povečala tveganje za nastanek rakavih obolenj. FOTO: iStockphoto
Z besedama 'telesni vonj' ne želi biti povezan nihče, pa se moramo z njima kljub temu vsi spopasti. Ko boste naslednjič ugotovili, da ste zaradi tega v zadregi, pa se spomnite, da se z istimi težavami soočajo tudi najbogatejši zvezdniki, ki za svoj videz dnevno odštejejo kar nekaj stotakov. Ker tuš in milo seveda nista vedno dostopna, pa vam lahko predlagamo nekaj alternativ, s katerimi lahko nastanek neprijetnih vonjav vsaj omilite.

Pustite vaši koži, da diha ...

Nikar si ne izbirajte umetnih materialov, saj ti ne omogočajo zadostnega zračenja kože in le še okrepijo neprijetne telesne vonjave. Ker sintetični materiali ustvarjajo popolne pogoje za množenje bakterij, ki razkrajajo pot, vam svetujemo, da jih nemudoma zamenjate za naravne. V bombažu bo namreč vaša koža lahko dihala, lažje pa bo prepuščala tudi vlago in uravnavala svojo temperaturo.

Ohlapna oblačila se ne bodo dotikala vaših pazduh

Kar pomeni, da bodo potni madeži na njih veliko manj vidni. Če ste torej nagnjeni k prekomernemu znojenju, posegajte po udobnih oblačilih, ki vam predvsem v predelu pazduh ne bodo preozka. Lahko pa si omislite še ščitnike za pazduho, ki vpijajo odvečen znoj in vas zaščitijo pred morebitnimi neprijetnostmi.

Ali veste, katere hrane se je dobro izogibati?

Znanstveniki so že dokazali, da lahko na izrazitejši telesni vonj vpliva tudi določena prehrana. Česen, čebula in ribe so namreč glavni krivci za to, da znoj smrdi še bolj kot običajno. Koristila pa vam ne bo niti uporaba pekočih začimb, ki celo spodbudijo prekomerno izločanje znoja.

Higiena, higiena, higiena ...

Ljudje, ki se pretirano znojijo, bi se po mnenju strokovnjakov za higieno morali oprhati vsaj 2-krat dnevno. Ker pa prha in milo nista vedno pri roki, pa si lahko pomagate tudi z uporabo osvežilnih robčkov.

Uporabite deodorant in ne antiperspirant

Če boste takrat, ko se najbolj znojite, na kritična mesta nanesli še deodorant, ta vonja ne bo prekril, a bo ustvaril popolnoma novo mešanico vonjav, ki je lahko še hujša od vaše telesne. Zato je pomembno, da ga uporabite že takoj po prhanju in ste še posebej pazljivi pri izbiri le-tega. Deokristali sicer ne vsebujejo kemikalij in parfumov, a so polni mineralnih soli, ki ščitijo pred nastankom bakterij in neprijetnim vonjem, obenem pa so popolnoma varni. Že pred nekaj leti so se namreč pojavile govorice, da je lahko uporaba antiperspirantov celo zelo nevarna, saj lahko resno poveča tveganje za nastanek rakavih obolenj.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587