Vizita.si
Božično-novoletni čas je tudi čas obdarovanj.

Novice

VIDEO: Božično-novoletna obdarovanja

Alenka Mirt Iskra
20. 12. 2009 08.53
0

Božično-novoletni čas naj bi bil čaroben, to je čas za predah in premislek, predvsem pa čas, ki ga moramo preživeti s svojo družino.

Božično-novoletni čas je tudi čas obdarovanj.
Božično-novoletni čas je tudi čas obdarovanj.FOTO: iStockphoto
Dnevi hitenja in neustavljivega vrvenja naj bi se ustavili vsaj za en večer. Ne glede na to, kdo smo in kaj delamo, je odgovor vseh enak. Božični večer je čas, ki ga moramo preživeti s tistimi, ki jih imamo najraje. Tako menita tudi naša novinarka Katja Šeruga in voditeljica Preverjenega Alenka Arko.
"Vsako leto za svojo družino v Mariboru skuham božično večerjo, to je moje darilo za njih," pravi novinarka Katja Šeruga.
"Vsako leto za svojo družino v Mariboru skuham božično večerjo, to je moje darilo za njih," pravi novinarka Katja Šeruga.FOTO: POP TV

Novinarko Katjo Šeruga praznični dnevi spominjajo na babico, ki je na božični večer združila vso družino. Večer druženja je zdaj prevzela Katja, ki ni naklonjena prazničnim nakupom, toliko bolj pa nadaljevanju babičine tradicije: "Vsako leto za svojo družino v Mariboru skuham božično večerjo, to je moje darilo za njih. To je namreč včasih počela moja babica. Edina izjema pri darilih je mlajši brat, samo on je tisti, za katerega Božiček pri meni zanj vsako leto pusti darilo.“ Ko Katjina družina sede za obloženo mizo, si med seboj podarijo največje darilo, svoj čas. Svojim sogovornikom, politikom pa na srce polaga: “Naj bodo konstruktivni, dobronamerni in predvsem naj nimajo pred očmi le lastnih interesov, ampak kakšne višje cilje.

Darila
Darila FOTO: iStockphoto

Mama Alenke Arko je svojo družino na božični večer pogostila s kar tremi različnimi poticami, čakala pa so jih tudi darila. Alenka ima rada tradicijo, čeprav sama ni čisto povzela maminega vzora: "Ne da ne naredim treh, ne naredim niti ene potice, ampak kupim pa jo, in to orehovo.“ Pripravi pa božično večerjo, ki doživi vrhunec z odpiranjem daril. V oddaji Preverjeno vsak teden nastopajo ljudje, ki so običajno v stiski. Kaj gledalcem želi Alenka? „Vsem gledalcem želim, da ne nastopajo v oddaji Preverjeno.“ Ker smo ravno v nogometni vročici, pa bi si izkušena voditeljica želela, da bi Slovenci postali svetovni prvaki.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587