Vizita.si
Kljub temu da Aleksandra redno vadi in se zdravo prehranjuje, pa se nikakor ne more znebiti maščobnih oblog okrog zadnjice. To pa že pošteno načenja njeno samozavest.

Novice

VIDEO: 'Ko nakupujem hlače, mi gre na jok'

Katja Benčina
23. 05. 2010 20.24
17

''Vsakič, ko si želim kupiti hlače, mi gre na na jok,'' pravi mlada Aleksandra Vidmar, zmagovalka akcije Samozavestna na plažo, ki je s svojo postavo nezadovoljna že od osnovne šole.

Kljub temu da Aleksandra redno vadi in se zdravo prehranjuje, pa se nikakor ne more znebiti maščobnih oblog okrog zadnjice. To pa že pošteno načenja njeno samozavest.
Kljub temu da Aleksandra redno vadi in se zdravo prehranjuje, pa se nikakor ne more znebiti maščobnih oblog okrog zadnjice. To pa že pošteno načenja njeno samozavest.FOTO: POP TV
''Ker imam ozek pas in široke boke, je vsako nakupovanje prava nočna mora. Hlače so mi v pasu prevelike, če pa vzamem manjšo številko, jih ne spravim čez boke,'' razlaga Aleksandra. Prav zato se po nakupih poda le dvakrat na leto in le če je to res nujno. Kljub trudu se maščobnih oblog okrog zadnjice nikakor ne more znebiti. ''Redno telovadim, zdravo se prehranjujem, poskusila sem že kar nekaj diet, različne proticelulitne kreme, pa nič ni pomagalo.''
Da bi prikrila dele, ki jo motijo, se oblači v temno barvo in se skriva za dolgimi majicami.
Da bi prikrila dele, ki jo motijo, se oblači v temno barvo in se skriva za dolgimi majicami. FOTO: POP TV

Vse to pa je že pošteno načelo njeno samozavest, zato se skriva za dolgimi majicami, ne hodi rada na morje in zamudi marsikatero zabavo, saj kot pravi, predolgo preživi pred omaro in kombinira najrazličnejše kose oblačil, s katerimi bi prikrila dele svojega telesa, ki jo motijo. Ker pa kot bodoča učiteljica potrebuje samozavest, si na vsak način želi poiskati rešitev. ''Sem bodoča učiteljica in se mi zdi, da mora učitelj imeti določeno mero samozavesti pred učenci in učiteljskim zborom. Mislim, da če je človek samozavesten, se to razbere že iz njegovega nastopa.''

Na poti do samozavesti pa ji bo pomagala Kalliste klinika za ginekologijo, osteoporozo in medicinsko estetiko, kjer ji bodo z enim najsodobnejših in učinkovitejšijh tretmajev UltraShape pomagali, da se bo trdovratnih maščobnih oblog na zadnjici znebila za vedno in bo letos lahko samozavestno zakorakala po plaži.

Kako UltraShape deluje?

Pri UltraShape postopku se valovi ultrazvočne energije združijo v točko, kjer povzročijo mehanski učinek na maščobne celice, pri tem pa ne poškoduje kože, živcev in žilic. Kljub temu pa se morate zavedati, da ta postopek ni namenjen hujšanju, ampak le za 'obdelavo' problematičnih maščobnih oblog, ki se jih tako z vadbo kot z zdravo prehrano ne morete znebiti. Po treh tretmajih se obseg telesa zmanjša za povprečno 4–10 centimetrov, odvisno od tretiranega dela telesa. Velika večina pacientov ne občuti nikakršne bolečine ali neprijetnosti med posegom, zato anestezija ali protibolečinska injekcija ni potrebna. Postopek traja približno eno uro pod nadzorom zdravnika, po njem pa se lahko odpravite po vsakdanjih opravkih. Uničene maščobne celice nato izločijo po naravni fiziološki poti v prvih 3 do 4 tednih od opravljenega postopka. Pravi rezultat pa se pokaže 28 dni po zadnjem tretmaju.

Kaj točno se zgodi med postopkom?

UltraShape je nastal na podlagi znanja in izkušenj litotripsije, to je ultrazvočne tehnologije, ki se uporablja za razbijanje ledvičnih kamnov. UltraShapova edinstvena tehnologija sprošča fokusirano ultrazvočno energijo, s katero cilja in uničuje membrane maščobnih celic samo v maščobnih oblogah, medtem ko okoliško tkivo (živci, žilice in vezno tkivo) ostane nedotaknjeno. Ostanke celičnih ovojnic odstranijo limfociti, vsebina uničenih celic pa se resorbira v limfo in žile in se vključi v običajne procese presnove maščob v telesu. Ker procesi razgradnje maščobnih celic v telesu zahtevajo svoj čas, so učinki merljivi v prvih 7–14 dneh, proces pa se nadaljuje še do enega meseca po tretmaju.

Postopek se začne s posvetom pri pooblaščenem zdravniku, ki zariše ustrezno področje na telesu. Ko pacient leži na postelji, poseben računalniški sistem zazna zarisano površino in izračuna trodimenzionalno matrico, po kateri določi število točk, na katerih bo UltraShape sprostil ultrazvočne impulze. Operater ročno premika ultrazvočno glavo po zarisanem področju telesa, pri čemer ga vodi UltraShapov računalniški sistem.
Pacientom svetujemo, da se po tretmaju držijo zdravih prehranjevalnih navad in redne vadbe. Vzdrževalni tretmaji z UltraShapom niso potrebni, ker so učinki trajni.

Kako učinkovit in varen je UltraShape?

Učinkovitost aparata UltraShape so spremljale klinične študije in poročila iz več medicinskih centrov, ki so pokazala, da je učinek 100-odstoten, kar pomeni, da je postopek deloval na vseh pacientih. Učinki se razlikujejo od posameznika do posameznika, v povprečju pa je bil učinek treh tretmajev na obseg trebuha 8,5 centimetra, stegen (jahalne hlače) 5,2 centimetra ter bokov 4,5 centimetra. Ultrazvočni posnetek maščobnega tkiva pred in po posegu je pokazal stanjšanje maščobne plasti za približno centimeter že po enem tretmaju.

Varnost zagotavlja vrhunska medicinska tehnologija in patentiran fokusiran ultrazvok. Fokusiran ultrazvok zagotavlja največjo intenzivnost ravno v maščevju, potem pa se varno razprši na vse strani. Edinstven računalniško voden sistem obdelave zagotavlja, da signala ne sprožimo dvakrat na isti točki.

V čem se razlikuje od ostalih neinvazivnih posegov, ki zagotavljajo odstranitev maščob?

UltraShape se od ostalih neinvazivnih postopkov razlikuje predvsem po učinkovitosti – klinično dokazani trajni učinki, in varnosti. Drugi neinvazivni ultrazvočni postopki delujejo na manj varnih frekvencah, ultrazvočni signal pa potuje naravnost skozi telo (se ne razprši, tako kot pri UltraShapu) in je zato lahko nevaren, zlasti za jetrne celice. Poleg tega imajo največjo intenzivnost na koži, ki z oddaljenostjo od ultrazvočne glave slabi, učinki temeljijo na kontinuiranem segrevanju tkiva, kar povzroči predvsem izločanje tekočin, do uničenja maščobnih celic pa v glavnem ne pride. UltraShape, za razliko od ostalih ultrazvočnih tehnologij za zmanjšanje maščobnih oblog, ki uporabljajo kontinuirane impulze, uporablja impulze s prekinitvami, kar povzroča varno in trajno uničenje maščobnih celic po mehanskem principu.

Ostale neinvazivne metode zahtevajo mnogo obiskov (tudi več kot 10), potrebni pa so še redni vzdrževalni tretmaji. UltraShape ima trajne učinke ob optimalno treh obiskih. Poudariti velja, da UltraShape ni kozmetični, temveč visokotehnološki medicinski postopek, ki poteka po obveznem pregledu zdravnika in pod njegovim nadzorstvom.

V čem je ta poseg boljši ali slabši od liposukcije, v čem sta si podobna?

Pri liposukciji je takoj vidno in merljivo, koliko maščobe je bilo posesano, rezultate dosežemo z enim tretmajem. Vendar tako kot vsaka operacija spada med invazivne medicinske postopke. Zaplete se lahko že pri anesteziji, da ne govorimo o možnih okužbah in poznejših nepravilnostih na koži ter dolgotrajni rehabilitaciji. UltraShape nima takoj vidnih učinkov, je neboleč postopek, ni resnih stranskih učinkov in tveganj, ni rehabilitacije, rezultati pa so med vsemi neinvazivnimi metodami najbolj primerljivi z liposukcijo. Neredko UltraShape uporabljajo tudi plastični kirurgi za odpravo nepravilnosti na telesu, ki jih povzroči liposukcija. UltraShape tretmaje ponovimo večkrat.

Kdo je primeren za UltraShape tretma?

Primerni so tako moški kot ženske, ki imajo normalno do povečano telesno maso, predvsem pa tisti, ki si sicer želijo na liposukcijo, a se zanjo zaradi invazivnega postopka ne odločijo. Ta postopek pa omogoča alternativo liposukciji brez reza. Primeren je predvsem za oblikovanje trebuha, ledvenega predela, zunanji in notranji del stegen ter zadnjico.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587