Vizita.si
Ekipa Vizite.si skupaj s POPovim zdravnikom leta dr. Brankom Šibancem.

Novice

VIDEO: Na druženju s POPovimi zdravniki

Eva Doljak
12. 06. 2010 20.49
0

Na zaključni prireditvi POPov zdravnik leta se je zbralo lepo število zdravnikov, ki pridno odgovarjajo na vaša vprašanja. Skupaj so nazdravili zmagovalcu dr. Branku Šibancu in sproščeno pokramljali.

Ekipa Vizite.si skupaj s POPovim zdravnikom leta dr. Brankom Šibancem.
Ekipa Vizite.si skupaj s POPovim zdravnikom leta dr. Brankom Šibancem.FOTO: Aljoša Kravanja

Ob veliko dobre glasbe, hrane in pijače so si popovi zdravniki segli v roke in sproščeno pokramljali. Izmenjali so si tudi izkušnje, ki so jih v dobrem letu dni dobili kot soustvarjalci spletne strani Vizita.si. ''Jaz mislim, da ljudje to potrebujejo, sploh v tem tempu življenja. Dostopnost do informacij je dobra, sploh če se ažurno odgovarja, tako da mislim, da dobijo bralci od popovih zdravnikov hitre in koristne inforamcije,'' je povedala anesteziologinja dr. Jelena Berger. Kirurg plastične, rekonstrukcijske, estetske in splošne prim. asist. Erik Vrabič pa pravi, da verjetno k tako velikemu odzivu med bralci doprinese tudi anonimnost ter nenazadnje dejstvo, da za poglobljen pogovor z zdravnikom v ambulanti včasih preprosto zmankja časa ali pa bolnik ne najde dovolj poguma. ''Verjetno je velik odziv tudi posledica pomanjkanja časa v ambulantah in pa tega, da ljudje pač iščejo odgovore. Bolniki so vedno bolj osveščeni, želijo odgovore na takšna indrugačna vprašanja. Včasih pa tudi podvomijo v kakšne odločitve in se hočejo še dodatno prepričat,'' pove dr. Vrabič.

V okviru spletne strani Vizita.si na vaša vprašanja odgovarja 55 zdravnikov.
V okviru spletne strani Vizita.si na vaša vprašanja odgovarja 55 zdravnikov. FOTO: Aljoša Kravanja

Bralci popove zdravnike sprašujejo tako po konkretnih boleznih in simptomih kot tudi o preventivi, in sicer iz najrazličnejših področij medicine. Tako jim s svojimi odgovori in nasveti pomagajo pri zdravljenju, jih usmerjajo k pravim specialistom ali pa jim pojasnijo, kaj pomenijo njihovi izvidi. ''Prvenstveno povprašujejo po težavah v vsakdanjem funkcioniranju zaradi vsakodnevnih stisk, stresorjev, tesnobe, ki se potem intenzivira tudi v obliki paničnih napadov, zaradi depresivnih motenj,'' pove asist. Jasna Kordić Lašič. Dr. Tatjana Puc Kous pa pravi: ''Ljudje imajo mnenja od različnih specialistov, od svojega zdravnika ... In potem ne vedo točno, kaj in kako, in se vrtijo okrog istih težav – pogosto jih mučijo predvsem bolečine in napenjanje v trebuhu.''

Spletna pošta popovih zdravnikov je ves čas polna novih vprašanj, ki jih lahko postavljate anonimno in brezplačno. Do zdaj so odgovorili na več kot 24 tisoč vprašanj. ''Sem res vesela in ponosna, da nam je v tem dobrem letu uspelo priti med 10 najbolj branih spletnih strani v Sloveniji. To je velik uspeh, za katerega je odgovorna majhna skupina novinark in seveda tudi popovi zdravniki, ki pridno odgovarjajo na vprašanja,'' pove redaktorica spletne strani Vizita.si Katja Benčina. Tako ste tudi v prihodnje vabljeni, da sedete za računalnik in naše marljive zdravnike vprašate, karkoli vas zanima. Na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj in širokega spektra znanja vam bodo z veseljem pomagali.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587