Vizita.si
Ženska se zaradi družine ne rabi odreči poklicnim sanjam. Le malo več potrpežljivosti in prilagajanja je potrebnega.

Novice

VIDEO: V čem je skrivnost uspešnih sodobnih žensk?

Eva Trček
07. 03. 2010 10.50
0

Biti dobra žena in mati ter hkrati lepa in uspešna poslovna ženska, ni lahko. A najti ravnotežje med vsemi obveznostmi je s pravim pristopom vendarle mogoče. To dokazuje tudi psihologinja Mateja Hudoklin, ki uspešno usklajuje kariero in družino s štirimi otroci.

Ženska se zaradi družine ne rabi odreči poklicnim sanjam. Le malo več potrpežljivosti in prilagajanja je potrebnega.
Ženska se zaradi družine ne rabi odreči poklicnim sanjam. Le malo več potrpežljivosti in prilagajanja je potrebnega.FOTO: iStockphoto
Marsikatera sodobna ženska želi biti popolna žena in mati, hoče zgraditi uspešno poklicno kariero ter hkrati najti dovolj čas zase. Ko pa se ti njeni ideali zaradi pomanjkanja časa in preveč obveznosti zdrušijo, ostane razočaranje. A s pravim pristopom vam lahko uspe. Dokaz je psihologinja Mateja Hudoklin, ki uspešno usklajuje kariero na eni in obveznosti, ki jih prinesejo mož ter štirje otroci, na drugi strani.
Mateja pravi, da ima veliko zaslug za to, da uspešno krmari med družinskimi in službenimi obveznostmi, ima njen mož Urh, ki ji stoji ob strani in pomaga pri vzgoji otrok. ''Brez moža, brez partnerja, brez očeta otrok zagotovo ne bi mogla teh stvari peljati tako kot jih. Ampak dokler sva dva v tem in predstavljava družino, potem pa nekako grejo stvari. Res je, da je tempo malo drugačen, in sicer v smislu, da si moraš določene želje, cilje postaviti na malo daljši rok, a vseeno se da vse te želje, cilje, ambicije doseči,'' pove psihologinja mag. Mateja Hudoklin.

Mateji veliko pomeni dokaj prilagodljiva služba in pa razumevanje, ki ga je deležna na delovnem mestu. Kajti če v službi razumejo, da štirje otroci pomenijo toliko več časa, obveznosti in žrtvovanja, je ženski, ki ima tudi poklicne ambicije, veliko lažje. Še posebej, če je družina tista, ki ima prednost pred vsem drugim. ''Nama z možem je jasno, da je družina prva. Da smo otroci in midva kot parnerja na prvem mestu. Šele potem pride vse drugo. Ampak to ne pomeni, da se odrekava ciljem v službi oziroma na poklicnem področju. Vse se da s skupnimi močmi nekoliko uskladiti,'' še pove Mateja.

Skrivnost uspešnih sodobnih žensk, ki jim uspeva združevati vlogo matere, žene in poslovne ženske, je torej v ubranem sodelovanju s partnerjem. Če enakovredno razdelita družinske in gospodinjske obveznosti, si bo tudi ženska lahko ustvarila kariero ter hkrati našla dovolj časa zase in svoje konjičke. Lahko si bo privoščila sproščeno druženje s prijateljicami, brez skrbi bo lahko za nekaj ur pobegnila in brskala po svojih priljubljenih trgovinah, morda bo nekajkrat tedenski celo našla čas za tečaj aerobike, joge ali kakšne druge aktivnosti, ki jo osrečuje. Tako bo življenje veliko lažje in nenazadnje tudi precej lepše.

Skrivnost uspešnih sodobnih žensk, ki jim uspeva združevati vlogo matere, žene in poslovne ženske, je v ubranem sodelovanju s partnerjem.
Skrivnost uspešnih sodobnih žensk, ki jim uspeva združevati vlogo matere, žene in poslovne ženske, je v ubranem sodelovanju s partnerjem.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587