Vizita.si
Da bi odstranili sončne pege, lišaje in starostne lise na koži, ni treba pod laser, ampak lahko uporabite naravno masko.

Lepota

VIDEO: Tudi vam pege in znamenja grenijo življenje?

Sanja Macur
26. 09. 2009 22.12
5

So se tudi vam čez poletje naredile sončne pege, lišaji ali pigmentna znamenja? Ste morda na koži opazili prve starostne lise?

Da bi odstranili sončne pege, lišaje in starostne lise na koži, ni treba pod laser, ampak lahko uporabite naravno masko.
Da bi odstranili sončne pege, lišaje in starostne lise na koži, ni treba pod laser, ampak lahko uporabite naravno masko.FOTO: iStockphoto
Lahko vas razveselimo – zdaj vam ni več treba pod laser, uporabite lahko naravno masko, ki lišaje odlušči in je na voljo tudi v Sloveniji. Prednost nove metode je, da učinkuje tudi pri globjih pigmentih madežih in pri vseh vrstah kože.

Ko je Andreja Čulk pri 30. letih zanosila, so se ji zaradi hormonskih sprememb in pretiranega sončenja po celem obrazu pojavile pigmentne lise, ki so ji zagrenile življenje: "Enkrat je moja hčerka, ko je bila stara eno leto, našla eno sliko, na kateri sem bila še lepa, brez pikic in brez vsega. In mi jo je dala pod povšter in mi rekla, glej mami, da se boš spomnila, kako si bila včasih lepa."

Vrsto let je preizkušala različne metode zdravljenja, a brez uspeha. Že po prvem poskusu z novim postopkom pa so madeži skorajda popolnoma izginili. Dermatovenerologinja mag. Metka Adamič pravi: "Postopek je potrebno izvesti v ordinaciji dermatologa, ki na kožo, kjer so lise, nanaša masko z naravnimi snovmi, ki po eni strani povzročijo blago luščenje kože, po drugi pa preprečujejo nastajanje novih pigmentnih madežev."

Masko pustimo delovati šest do deset ur, odvisno od pigmenta in tipa kože. Luščenje je najbolj intenzivno prvi teden, nato izzveni. "Običajno že en sam postopek in kasnejše negovanje s kremicami, v katerih so nižje vsebnosti belilnih sredstev, zadoščajo za impresivne rezultate," dodaja Adamičeva. Seveda pa je najboljša preventiva izogibanje soncu in skrb za svojo kožo v vseh letnih časih.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587