Vizita.si
image (28)

Novice

Voditeljica izvedela, da ima raka

Ni.J.
18. 10. 2011 10.47
7

Televizijski voditeljici Giuliani Rancic so pred kratkim diagnosticirali raka na dojki. 37-letnica je v intervjuju razkrila, da je za tumor izvedela med postopkom oplojevanja IVF, ko se je že tretjič trudila zanositi.

Zdravniki so glede zdravja televizijske voditeljice Giuliane Rancic več kot optimistični, saj so rakavo tkivo odkrili dovolj zgodaj, zato bo popolnoma okrevala. 37-letnica je o svoji diagnozi spregovorila v intervjuju za televizijsko hišo NBC, povedala pa je tudi, da jo v roku enega tedna čaka operativni poseg.

V času, ko sem se trudila zanositi z metodo IVF, sem na žalost odkrila, da imam raka v zgodnjem stadiju. To je bil zame velik šok,“ je povedala. Giuliana in njen mož Bill sta se v tem času pripravljala na tretji krog oploditve z metodo IVF, saj sta prva dva poskusa spodletela. V sklopu priprav na tretjo umetno oploditev pa jo je zdravnik poslal na mamografijo. “Mislila sem, da mi vsaj do 40. leta ne bo treba na mamografijo. Nisem si namreč predstavljala, da bi lahko bilo kar koli narobe.

Ko se spominja trenutka, ko je izvedela za diagnozo, Ranciceva pravi: “Odšla sem v losangeleško bolnišnico. Nato so zdravniki pristopili do mene in mi novico podali na zelo hiter in preprost način. Rekli so mi le, da se opravičujejo in da imam raka. Saj sem po eni strani pričakovala, a vendar se mi je zdelo, da se je v sekundi svet okoli mene sesul. Nisem mogla verjeti. Stara sem 37 let in nihče v moji družini še ni zbolel za rakom.

Bill pravi, da je Giuliana veliko močnejša, kot si je mislil. “V začetku se je vsakič, ko je izgovorila besedo 'rak', zjokala,“ je povedal. Pred kamero pa je našla moč, da o svoji bolezni spregovori jasno in glasno. “Najina zgodba se bo zaključila srečno, saj so raka zdravniki odkrili dovolj zgodaj. In to je dobro. Mislim, da je bil njen cilj s pomočjo intervjuja poslati sporočilo vsem mladim dekletom, da je rak dojke visoko ozdravljiv, praktično 100-odstotno, če je odkrit dovolj zgodaj.“ Giuliana se s tem popolnoma strinja. “Spremlja me toliko mladih deklet in hotela sem jim pomagati. Zato se mi je zdelo pomembno, da z njimi delim svojo zgodbo,“ razlaga Giuliana in dodaja, da je pomembno, da si ženske redno pregledujejo dojke, vsako spremembo takoj spremenijo v akcijo in čim prej obiščejo zdravnika.

Po lumpektomiji, operativni odstranitvi bule, Giuliano čaka šest tednov terapije z obsevanjem. Kljub bolezni pa upa, da bo po zaključku zdravljenja raka lahko nadaljevala z metodo IVF. “Še vedno si želim imeti otroka. Občutek imam, da nekdo kljub vsemu pazi name. Če bi zanosila po prvem ali drugem poskusu in bi za bolezen izvedela kasneje, bi bila situacija veliko zahtevnejša.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587