Vizita.si
"Pripravljala se bom že na nastop na zimskih olimpijskih igrah v prihajajočem letu, pa če tudi bom pred tem lahko trenirala zgolj slab teden dni. Začela sem se udeleževati aktivnega programa rehabilitacije, ko v dveh enournih seansah čisto vsak dan razgibavam koleno in telovadim."

Novice

Vonnova razkrila šokantne posledice poškodbe desnega kolena

S.P.
26. 02. 2013 13.16
74

Ena izmed najuspešnejših alpskih smučark na svetu Lindsey Vonn je tokrat prvič javno spregovorila o posledicah poškodbe desnega kolena pri padcu pred nekaj tedni v superveleslalomski preizkušnji v Schladmingu. Kaj to pomeni za njeno kariero?

Lindsey Vonn
Lindsey Vonn FOTO: Fame

Američanka je po hudem padcu na svetovnem prvenstvu v Schladmingu tokrat prvič javno spregovorila o šokantnih posledicah poškodbe desnega kolena, ki je precej ogrozila njeno uspešno smučarsko kariero. Spomnimo: ko je pred nekaj tedni v superveleslalomski preizkušnji s kar 123 kilometri na uro padla po zasneženi strmini, si je ob grobem pristanku poškodovala križne vezi desnega kolena, strgala stransko vez in zlomila golenico. Z rešilnim helikopterjem so jo nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer je prav to nedeljo sicer uspešno prestala zapleten operativni poseg, vendar so morali v njen sklep namestiti velik medicinski vijak, brez katerega svoje noge ne bi več mogla nemoteno uporabljati.

V koleno so ji namestili velik medicinski vijak, ki povezuje sklep, saj v nasprotnem primeru ne bi več mogla neomejeno uporabljati desne noge.
V koleno so ji namestili velik medicinski vijak, ki povezuje sklep, saj v nasprotnem primeru ne bi več mogla neomejeno uporabljati desne noge.FOTO: Facebook
Zaradi resnosti poškodbe ena izmed najuspešnejših alpskih smučark na svetu Lindsey Vonn vsaj še devet mesecev naj ne bi smela nikakor obremenjevati svojega kolena, kar pomeni, da se na smuči ne bi smela vrniti vse do zime 2015, ko bi že počasi in dodobra okrevala, vendar temu sama močno nasprotuje. "S svojimi velikimi ambicijami se bom pripravljala že na nastop na zimskih olimpijskih igrah v prihajajočem letu, česar mi nihče ne more preprečiti, pa če tudi bom pred tem lahko trenirala zgolj slab teden dni. Kako resno mislim, sem navkljub nevzdržnim bolečinam dokazala že v tem tednu, ko sem se začela udeleževati aktivnega programa rehabilitacije, ko v dveh enournih seansah čisto vsak dan razgibavam koleno in telovadim," je za Daily Mail povedala 28-letnica.

"Bolečina je bila neznosna ..."

"Vse se je začelo s tistim skokom, med katerim nisem uspela pravočasno pristati na tleh, zaradi česar sem poletela naravnost v veliko moko snega, ki na tistem predelu še ni bila odstranjena," se spominja. "Moje koleno je nenadoma klecnilo, noge so me izdale in že naslednjo sekundo sem nepremično obležala na tleh. Bolečina je bila neznosna. Medtem ko sem čakala, da pristanemo na strehi bolnišnice, sem trpela takšne muke, da sem pomislila tudi na najhujše. Zajele so celoten predel mojega telesa, zato nisem znala točno določiti, kateri ud je pravzaprav poškodovan."

Že po prvih pregledih so se uresničili njeni največji strahovi. "Videla sem njihove zmedene poglede in že takoj vedela, da gre za koleno. Preplavili so me strah, jeza in bes, saj mi je bilo že takoj jasno, da bo poškodba ogrozila moje cilje, ti pa lahko vzajemno dolgoročno znatno vplivajo tudi na moje zdravstveno stanje, če poškodba preraste v trajen problem," nadaljuje zvezdnica, ki je prepričana, da so za nezgodo odgovorni predvsem organizatorji dogodka. "Še zdaj menim, da se žirija ni pravilno odločila, ko mi je pustila tekmovati. Proga ni bila ustrezno pripravljena, na smučišče se je spuščala gosta megla in v takšnih razmerah ne bi smel tekmovati nobeden izmed sodelujočih, saj nam nesreča preti na vsakem zavoju. A zdaj je, kar je. Osredotočila se bom predvsem na svojo kariero in iz nastalega položaja poskusila potegniti najboljše."

Lindsey Vonn
Lindsey Vonn FOTO: Reuters

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587