Vprašajte POPove zdravnike!
POPOVI ZDRAVNIKI

Vprašajte POPove zdravnike!

30.01.2019, 8:35

Odgovori na vaša vprašanja so nasveti zdravnikov in strokovnjakov z različnih področij konvencionalne in nekonvencionalne medicine.

Preko spodnje prijavnice izberite ustreznega strokovnjaka in mu zastavite vprašanje. Če želite, in je to bistveno za vašo težavo, lahko priložite tudi fotografijo, ki bo hkrati v pomoč strokovnjaku pri odgovoru na vaše vprašanje. 

Uredništvo si pridržuje pravico, da strokovnjaki na vprašanja z neustrezno vsebino ne odgovorijo, in ne dovoli objave kakor koli spornih vsebin.

Marko Lovšin
Marko Lovšin/ FOTO: Dare Čekeliš

Mag. Marko Lovšin, dr. med., urolog

Urolog, ki se ukvarja z zdravljenjem bolezni sečil in moških spolnih organov. Dela na kliničnem oddelku za urologijo v Ljubljani, kjer se ukvarja s splošno urologijo. Poudarek daje boleznim prostate, zgodnjemu odkrivanju raka prostate, motnjam erekcije in prezgodnjemu izlivu. Sodeluje pri večji multicentrični evropski študiji, ki raziskuje vpliv novega zdravila na delovanje prekomerno aktivnega sečnega mehurja. S kolegi z Onkološkega inštituta je vključen v raziskovalni projekt iskanja novih prognostičnih dejavnikov pri bolnikih z rakom sečnega mehurja.

Prim. mag. Metka Adamič, dr. med., dermatovenerologinja 

Dermatovenerologinja prim. mag. Metka Adamic, dr. med. je v slovenskem dermatološkem prostoru znana kot pionirka laserske dermatologije, pa tudi kot začetnica uvajanja najsodobnejše tehnologije na področju številnih dermatoloških postopkov - vzporedno s svetovnimi trendi in razvojem tehnologije je denimo že pred dvema desetletjema v Sloveniji uvedla lasersko zdravljenje čezmerne poraščenosti in žilnih sprememb na koži.

Metka Adamič
Metka Adamič/ FOTO: osebni arhiv

Ves čas svojega strokovnega delovanja stopa v korak z vsemi novostmi na področju preventivnega delovanja, diagnostičnih postopkov in sodobnih terapevtskih postopkov na področju dermatologije. Po dveh desetletjih strokovnega in organizacijskega vodenja največjega dermatološkega in laserskega centra v Sloveniji je svoje znanje in dejavnost osredotočila v najsodobneje opremljeno osebno dermatološko ordinacijo, kjer ostaja zvesta svojim strokovnim načelom, bogatemu znanju in toplemu odnosu do pacientov.

Je avtorica številnih odmevnih strokovnih prispevkov na področju dermatologije, objavljenih v uglednih mednarodnih in slovenskih strokovnih in poljudnih revijah, mentorica študentom, vabljena predavateljica na domačih in tujih kongresih na področju laserske in estetske dermatokirurgije, organizatorka številnih učnih delavnic in strokovnih srečanj za kolege dermatologe in druge zdravnike, pobudnica, soavtorica slovenskih strokovnih smernic za uporabo laserjev na področju dermatovenerologije in avtorica evropskih smernic za uporabo žilnih laserjev na področju dermatologije (2007, dopolnjene in objavljene v strokovni reviji Evropskega zdrženja dermatovenerologov JEADV v letu 2015) ter soavtorica Priročnika dermoskopije, namenjenega kolegom dermatologom in drugim zdravnikom v pomoč pri diagnostiki kožnih tumorjev.

Pomembno je tudi njeno delovanje na področju osveščanja širokih množic glede preventivnih ukrepov na področju dermatologije. Je pobudnica priprave in formiranja Priporočil prebivalcem RS glede izpostavljanja ultravijoličnim žarkom, ki sta jih uradno sprejela in potrdila Razširjen strokovni kolegij in Združenje slovenskih dermatovenerologov. Je tudi aktivna članica številnih slovenskih in mednarodnih strokovnih združenj. Dobro desetletje je bila aktivna članica Razširjenega strokovnega kolegija za dermatovenerologijo Republike Slovenije, ki ga je dve leti tudi uspešno vodila.

Doslej je nudila strokovno  pomoč kar 30.000 pacientom, opravila na tisoče manjših dermatoloških posegov in preko 200.000 laserskih posegov. Pri svojem delu združuje bogato teoretično znanje s področja splošne dermatologije in njene mlajše veje - estetske in laserske dermatologije z bogastvom dveh desetletjij praktičnih izkušenj.

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med., plasični kirurg

Specialist plastične, rekonstrukcijske, estetske in splošne kirurgije, ki se ukvarja z rekonstrukcijo tkiv, operacijami benignih in malignih tumorjev kože in mehkih tkiv, s poškodbami in z boleznimi rok, z opeklinami in mikrokirurškimi rekonstrukcijskimi posegi.

Erik Vrabič
Erik Vrabič/ FOTO: Dare Čekeliš

Leta 1986 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani, 1988 je naredil strokovni izpit, specialistični izpit iz splošne kirurgije je naredil leta 1994, leta 1999 pa še specialistični izpit iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Prvo zaposlitev je našel v zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru, kjer je delal dobra tri leta. Leta 1990 se je zaposlil na oddelku za plastično in rekonstruktivno kirurgijo v SB Maribor. Od leta 2000 do 2003 je opravljal delo nadzornega zdravnika specialista kirurga in namestnika predstojnika na oddelku za plastično in rekonstruktivno kirurgijo SB Maribor. Od 1. oktobra 2003 pa je predstojnik oddelka za plastično in rekonstruktivno kirurgijo.

10. decembra 2000 so mu na MF v Ljubljani podelili naziv asistent kirurgije, ponovno je ta naziv dobil še 9. februarja 2004 in 28. maja 2007. 26. maja 2008 je bil izvoljen za asistenta za predmetno področje kirurgija na MF Maribor. 18. februarja 1997 je bil imenovan za sodnega izvedenca medicinske stroke – kirurgija, 27. decembra 2007 pa so mu razširili sodno izvedenstvo na področje plastične in rekonstrukcijske kirurgije. 

Je stalni mentor študentom Medicinske fakultete v Ljubljani, komentor pri diplomskih delih študentkam in študentom Visoke zdravstvene šole v Mariboru, stalni mentor specializantom plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. 27. marca 2008 je bil imenovan za namestnika nacionalnega koordinatorja specializacij, 20. maja 2008 so mu dodeli naziv primarij.

Je član več strokovnih združenj: Slovenskega zdravniškega društva, Zdravniške zbornice Slovenije, Združenja kirurgov Slovenije, Slovenskega združenje plastičnih, rekonstrukcijskih in estetskih kirurgov, član Sekcije za kirurgijo roke SZD, član Strokovnega združenje sodnih izvedencev medicinske stroke SZD, International Society of Aestetic Plastic Surgery. V Ergomedu v Mariboru opravlja tudi samoplačniške preglede, predvsem s področja estetske kirurgije.

Štefan Spudič, dr. med., otorinolaringolog

Otorinolaringolog in cervikofacialni kirurg, ki se ukvarja z odkrivanjem, z medikamentoznim in s kirurškim zdravljenjem bolezni in poškodb ušes, nosu, žrela in grla, ukvarja pa se tudi s funkcionalno in estetsko kirurgijo nosu in endoskopsko kirurgijo obnosnih votlin.

Štefan Spudič
Štefan Spudič/ FOTO: Dare Čekeliš

Medicinsko fakulteto je končal leta 1991 v Ljubljani. Leta 1997 je postal specialist otorinolaringolog. Tri leta je bil zaposlen na ORL oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto, od leta 2000 do 2006 pa se je na Kliniki za ORL v Ljubljani, pod mentorstvom prim. Podboja, ukvarjal z rinokirurgijo (funkcionalno in estetsko kirurgijo nosu in obnosnih votlin). Dodatna praktična znanja je pridobil na ORL klinikah v Gradcu, Ulmu, Amsterdamu in Milanu.

Leta 2006 se je vrnil na ORL oddelek v Novo mesto. Enkrat tedensko opravlja ambulantno in konziliarno službo tudi v Splošni bolnišnici Brežice. Glavnina njegovega dela je odkrivanje in zdravljenje bolezni ORL pri otrocih in odraslih.

Poleg kliničnega dela deluje tudi kot pedagog za laično in strokovno farmacevtsko, sestrsko in zdravniško publiko. Njegova specialnost in veselje pa je funkcionalna in estetska rinokirurgija.

Marina Zakič, dietetičarka

Marina Zakič je diplomirana dietetičarka, ki je študij zaključila na Fakulteti za vede o zdravju, smer dietetika.

Marina Zakič
Marina Zakič/ FOTO: osebni arhiv

Deluje kot dietetičarka/prehranska svetovalka v družinskem podjetju Nutrimina, kjer se ukvarja tako z individualnim prehranskim svetovanjem, kot z izdelavo individualno prilagojenih jedilnikov, organiziranjem predavanj ter delavnic na področju prehrane, prav tako pa je avtorica izobraževalnih člankov v strokovnih in poljudnih publikacijah. V svoji praksi se večinoma srečuje s strankami, ki imajo težave z odvečno telesno težo ter seveda tudi z mnogimi drugimi prehranskimi izzivi in prebavno-patološkimi težavami, svetuje pa tudi profesionalnim športnikom.

Veda o prehrani jo je pritegnila zaradi lastnih izkušenj na področju uravnavanja telesne teže, saj se je v otroštvu in v obdobju najstništva soočala z debelostjo. Znanje dietetike, ji je pomagalo pri izgubi 40 kg, ki jih danes uspešno vzdržuje in tako resnično razume »borbe« svojih strank, ki se soočajo z odvečno telesno težo.

Poudarek daje na uravnoteženo, nepredelano hrano in celostni pristop, predvsem pa verjame, da je potrebno prehranske smernice vedno prilagoditi posamezniku ter ga ob uvedbi sprememb spodbujati in motivirati. Ker meni, da je potrebno znanje vedno nadgrajevati pa trenutno zaključuje še magistrski študij na FVZ Izola in se nenehno izobražuje na prehranskem področju.

Ksenija Šelih Martinec, dr. med., ginekologinja

Ginekologinja, ki ima s področja ginekologije in porodništva že skoraj dvajset let izkušenj ter si je znanje pridobivala na priznanih mednarodnih šolah in kongresih.

ksenija šelih martinec
ksenija šelih martinec/ FOTO: Aljoša Kravanja

Poleg tega svoje znanje širi še na področje osteoporoze in medicinske estetike. Specializacijo iz ginekologije in porodništva je opravljala na ginekološki kliniki v Ljubljani in decembra 1992 opravila specialistični izpit. Po končani specializaciji se je vrnila v Zdravstveni dom Domžale v Dispanzer za žene. V tem času je bila povezana z Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj, v kateri je opravljala operativne posege in vodila porode. Končala je šolo operativne histeroskopije v Haagu na Nizozemskem, šolo ultrazvoka, šolo kolposkopije, izobraževanje o uporabi 3D-4D-ultrazvoka v porodništvu. Pridobila je mednarodno licenco FMF v Londonu za opravljanje ultrazvočne preiskave za zgodnje odkrivanje otrok s trisomijo 21 (merjenje nuhalne svetline). Ginekološko-porodniški stroki sledi z udeležbo na slovenskih in mednarodnih kongresih in šolah.

Leta 1995 je stopila na samostojno pot, odprla je Kalliste, sprva ambulanto za ginekologijo in porodništvo, ki je z leti prerasla kliniko za ginekologijo, osteoporozo in medicinsko estetikoZa diagnostiko in zdravljenje osteoporoze je končala slovensko šolo osteoporoze. Tudi širjenje na področje medicinske estetike so narekovale potrebe žensk, še posebej ženske po porodu in v času menopavze, ko je žensko telo podvrženo velikim spremembam. Na področju estetike jo najbolj privlačijo naravne in neinvazivne metode pomlajevanja. Postala je tudi uradni trener švicarskega laboratorija Regen Lab, za pomlajevanje z lastno plazmo – Regenplazmo. Zadnja leta se intenzivno posveča tudi "antiaging" medicini. Tako je na področju zdravljenja menopavze uvedla terapijo z bioidentičnimi hormoni in pridobila licenco TA Science za uporabo aktivatorja telomeraz na področju "antiaging" medicine.

Prim. Jurij Šubic, dr. med., diabetolog in endokrinolog 

Diabetolog in endokrinolog, katerega ožje delovno področje je diabetologija, problematika osteoporoze in nadledvičnic. Študij medicine na Medicinski fakulteti je opravil v Ljubljani leta 1972.

Jurij Šubic
Jurij Šubic/ FOTO: Dare Čekeliš

Po končanem stažu se je leta 1973 zaposlil v Splošni bolnici Koper, se čez leto dni vrnil v Maribor in pričel specialializacijo interne medicine. Med specializacijo se je usmerjal v nuklearno medicino. V Beogradu in v Ljubljani je opravil podiplomske študije s tega področja.Po specialističnem izpitu je delal na nuklearni medicini v Splošni bolnišnici Maribor. Takrat je bilo njegovo ožje področje tirologija, zlasti ultrazvočna diagnostika bolezni ščitnice in drugih vratnih struktur.Po letu 1986 je začel delati kot endokrinolog in diabetolog. Njegovo ožje delovno področje je bila diabetologija, s problematiko osteoporoze in nadledvičnic.Leta 1992 je prejel naziv primarij. Zadnja leta je delal kot zasebni koncesionar v diabetološki-endokrinološki ambulanti, kjer je obravnaval sladkorne bolnike vseh vrst in z vsemi možnimi problemi, razen otrok. Znanje je ves čas dopolnjeval s kliničnim raziskovalnim delom – kot klinični raziskovalec v Splošni bolnišnici Maribor. Je tudi član evropskega združenja za diabetes (EASD). Trenutno je v pokoju.

Mirjam Kovačič
Mirjam Kovačič/ FOTO: Boštjan Colarič

Mirjam Kovačič, dr. med., zobozdravnica

Zobozdravnica, ki v zasebni ambulanti izvaja stomatoprotetično rehabilitacijo po najsodobnejših doktrinarnih algoritmih. Študij stomatologije je dokončala leta 1993 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po opravljenem strokovnem izpitu se je zaposlila v Zdravstvenem domu v Ljubljani. Leta 1999 pa se je odločila za zasebno zobozdravstveno ordinacijo. V njeni ordinaciji vodijo paciente skozi rehabilitacijo in oskrbo celostno. Rehabilitacija in oskrba potekata po najsodobnejših doktrinarnih algoritmih. V postopku rehabilitacije in oskrbe pacient aktivno sodeluje.

Dušan Pušnik
Dušan Pušnik/ FOTO: osebni arhiv

Dušan Pušnik, dr. med., oftalmolog

Dušan Pušnik, dr. med. spec. oftalmolog, je ustanovitelj očesnega kirurškega centra, ki ga uspešno vodi od leta 1999. Specializacijo iz oftalmologije je opravil v Bolnišnici Novo mesto. Dodatno se je izobraževal na očesnih klinikah po Evropi, udeležuje pa se tudi strokovnih izobraževanj po vsem svetu. Operativno sodeluje s kolegi kirurgi po Evropi, na akademiji v Schrunsu pa poučuje mlajše kolege – očesne kirurge. Prav tako je član Evropske oftalmološke akademije.

Sonja Beznik
Sonja Beznik/ FOTO: osebni arhiv

Sonja Beznik, specialistka za zakonsko in družinsko terapijo

Sonja Beznik, specialistka zakonske in družinske terapije opravlja delo terapevtke v zasebnem terapevtskem centru Objem v Šenčurju. Terapije potekajo po relacijskem družinskem modelu in so namenjene posameznikom, parom, družinam in zakoncem, ki so se znašli v stiski ali se soočajo z najrazličnejšimi težavami. Poleg tega izvaja tudi razne delavnice in predavanja, ki so namenjena staršem, otrokom, parom, posameznikom in raznim strokovnjakom.

Mag. Sergej Kajumov, iridiolog

Iridiolog, ki se s pomočjo iridodiagnostike in elektroakupunkture po dr. Vollu ukvarja z zgodnjim odkrivanjem vzrokov bolezni ter z zdravljenjem s pomočjo izopatije in homeopatije. Medicinsko fakulteto je končal na univerzi v Tartuju in specializiral s področja nevrologije in športne medicine.

Sergej Kajumov
Sergej Kajumov/ FOTO: Dare Čekeliš

Kot športni zdravnik je delal v ekipi atletike nekdanje Sovjetske zveze, kasneje pa kot nevrolog v Tallinu, prestolnici Estonije, v bolnišnici ministrstva za notranje zadeve. Leta 1998 je v Ljubljani nostrificiral diplomo Medicinske fakultete. Vsa leta se je tudi dodatno izobraževal, tako je leta 1986 na Inštitutu za nadaljnjo izobrazbo zdravnikov v Kazanu opravil tečaj iz vertebrologije in manualne terapije, leta 1987 iz akupunkture, 1988 in 1989 je pri društvu iridiodiagnostikov v Moskvi opravil tečaja iz iridiodiagnostike, leta 1990 tečaj iz elektroakupunkture po Vollu, leta 1993/94 pri avstrijskem društvu homeopatov na Dunaju tečaj iz homeopatije, leta 1993 spet opravil izobraževanje iz področja iridiodiagnostike.

Na Inštitutu pastorja Felke v Ettlingenu v Nemčiji se je leta 1994 v nemškem društvu kiropraktikov v Berlinu učil kiropraktike, leta 1995/97 se je ponovno izobraževal na področju elektroakupunkture, se leta 1998 učil resonančne terapije, med leti 2001/2003 je v St. Peterburgu obiskoval študij osteopatije in leta 2005 v St. Peterburgu zagovarjal disertacijo po osteopatiji na temo diagnostika in rehabilitacija posledic natalnih poškodb cranio-cervikalnega dela hrbtenice. Pred disertacijo pa se je še dodatno izobraževal na področju iridiodiagnostike, se učil aurikulo medicino in colon-hidro-terapijo. Zadnjih deset let dela v zasebni ordinaciji, kjer se največ posveča iridodiagnostiki. Pripravlja tudi doktorat iz iridodiagnostike. Pri zgodnjem odkrivanju bolezni si pomaga tudi z elektroakupunkturo po dr. Vollu, zdravi pa s pomočjo izopatije (s tako imenovano mezenhimalno reaktivacijo oziroma razstrupljanjem), homeopatije, akupunkture, osteopatije in kolonhidro-terapije.

Jasna Kordič Lasič
Jasna Kordič Lasič/ FOTO: osebni arhiv

Asist. Jasna Kordić Lašič, dr. med, psihiatrinja

Specialistka psihiatrije, zaposlena v UKC Maribor na oddelku za psihiatrijo. Specialistični izpit je opravila junija 2004. Takrat je tudi zaključila psihoterapevtsko podiplomsko izobraževanje in opravila izpit iz psihoterapije. Dela kot psihiatrinja na varovani ženski enoti, kot asistentka pa študentom medicine poskuša razložiti patologijo psihiatrične populacije in doseči destigmatizacijo tovrstnih bolnikov. Ukvarja se s celotnim spektrom psihopatoloških motenj, ki vključujejo psihoze, razpoloženjske motnje, nevroze, stresne in somatoformne motnje, sindrome kronične utrujenosti, izčrpanosti kot tudi spoznavno-spominske motnje.

Andrej Testen, plastični kirurg

Šolanje končal na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Med fakulteto je začel nabirati znanje in izkušnje iz področja plastične kirurgije s prostovoljnim delom na oddelku za plastično kirurgijo v UKC Ljubljana in v Dreifeltigkeits krankenhaus  Wesseling Nemčija), na kliniki prof. Olivarija, pod mentorstvom  dr. Egona Edra.

Andrej Testen
Andrej Testen/ FOTO: osebni arhiv

Po končani fakulteti sem je zaposlil na oddelku za plastično kirurgijo, kjer je prevzel področje kirurgije roke. Takoj pa se je vključil tudi v razvoj rekonstrukcijske in mikrokirurgije in tako postal del ekipe za rekonstrukcijske posege.

Sodeluje pri izobraževanju študentov in specializantov različnih kirurških strok. Obiskal še večino priznanih evropskih klinik specializiranih za estetske posege telesa. Član svetovnega združenja za kirurgijo roke FESSH in ISAPS ter član komisije za strokovne nadzore zdravniške zbornice Slovenije.

V zadnjih desetih letih je opravil več sto estetskih posegov, odprl svojo kliniko za plastično in estetsko kirurgijo. Za posege povečanja organizira delavnice za področje Slovenije in bivših republik Jugoslavije. Kot vabljeni predavatelj tudi redno predava o estetski kirurgiji in je avtor strokovnih člankov  s področja estetske kirurgije.

Alja Dimic, certificirana prehranska svetovalka

Certificirana prehranska svetovalka, ki je svojo licenco za delo prehranske svetovalka prejela na Oregonski šoli za naravno medicino(NCNM), kjer je opravila tudi več kot 1000 ur prakse iz klinične prehrane in nutricionizma.

Alja Dimic
Alja Dimic/ FOTO: osebni arhiv

Izobraževala se je pri eni najbolj znanih in vodilnih ginekologinj in pionirk ženskega zdravja, hormonov in celostnega dobrega počutja, dr. Christiane Northrup. Je članica dveh največjih ameriških združenj (AND, ANA) za prehrano in ameriškega združenja iz antiaging medicine (A4M). Redno se udeležuje svetovnih seminarjev iz smeri prehrana, hormoni in celostno dobro počutje.

Zaradi svojih težav z zanositvijo se je še dodatno izobraževala v smeri zanositev, prehrane in hormonov, Izobražuje se tudi v mednarodni šoli iz aspektologije, naravnega procesa vsakega izmed nas, ki uči, da določeni aspekti zavedno ali nezavedno vplivajo na naše življenje in so močno povezani s težavami, s katerimi se soočamo v sedanjem življenju. Z reintegracijo le teh pa se izboljšanje pokaže na vseh ravneh našega bivanja.

Nataša Godler Trilar, dermadiagnostika

Nataša Godler Trilar ima na področju kozmetike 26 let izkušenj, v zadnji letih pa se je specializirala za dermadiagnostiko, kislinske pilinge, mezoterapijo, dermakorekturne kozmetične terapije in individualne načrte pomlajevanja kože oziroma terapije za povečanje sinteze kolagena.

Nataša Godler Triler
Nataša Godler Triler/ FOTO: osebni arhiv

Dela po načelu štirih stebrov , ki so ustrezna dermakorekturna terapija, pravilna nega doma, smernice protivnetne antiage prehrane in prehranski dodatki.

Srčiko njenega dela predstavlja reševanje različnih problematik kože, kot so suha koža, težave z rdečico, aknasta in problematična koža, starajoča se koža, rozacea, odstranjevanje hiperpigmentacij in številni prepleti problematik.

Karin Velikonja, inštruktorica joge obraza

Diplomirana ekonomistka, ki je leta 2014 v Sloveniji opravila licenco za inštruktorico joge obraza in se nato v tej smeri dodatno izobraževala tudi v Ameriki (Los Angeles).

Karin Velikonja
Karin Velikonja/ FOTO: osebni arhiv

Svojo poslovno pot je začela v Sloveniji, kjer je treninga obraznih mišic naučila prek 2000 ljudi in prek študija ter izkušenj ustvarila svoj program vadbe. S tehniko upora in proti - upora in pravimi vajami se namreč mišice na obrazu aktivira, dvigne in ustvari volumen, kar prinaša čvrsto obrazno formo in manj gubic na naraven način.

Poleg tega pa ima trening obraza še številne druge prednosti, saj s pospešeno prekrvavitvijo poveča nastajanje kolagena in elastina v koži, hkrati pa deluje tudi na možgane in žleze v glavi in tako izboljša koncentracijo, lajša glavobole in ustvarja hormonsko ravnovesje. Poleg poglobljenega izobraževanju na področju zdravja, lepote in naravnih pomlajevalnih tehnik, se je izboraževala tudi na področjih Kitajske medicine in diagnostike obraza, očesne refleksoterapije, terapevtske joge ter zdrave prehrane (naturopatija). Izobraževanja je opravila v Sloveniji in Italiji.

Laura Sardinšek, nega obraza in pomlajevanje kože

Laura deluje na področju kozmetike in medicinske kozmetike že dobrih 8 let, zadnjih 5 let pa izvaja predvsem dermatološke nege obraza in pomlajevalne tretmaje obraza.

Laura Sardinšek
Laura Sardinšek/ FOTO: osebni arhiv

Njena največja strast je izvajanje pomlajevalne terapije in izvajanje dermatoloških neg s kislinskimi pilingi, izvaja pa tudi druge pomlajevalne metode, kot je nekirurški lifting. Pri dermatoloških negah se srečuje z raznovrstno kožno problematiko, predvsem rozaceo, hiperpigmentacijo, starajočo kožo, akne in problematična najstniška koža pa je področje, ki ji je že od nekdaj predstavljalo izziv.

Laura je po končanem študiju na zdravstveni fakulteti nadaljevala študij še na dodiplomskem in podiplomskem študiju kozmetike, svoje znanje pa predaja naprej s poučevanjem na kongresih, visokih in višjih strokovnih kozmetičnih šolah, trenutno pa je tudi predavateljica kozmetične nege na višješolskem izobraževalnem centru.

Jani Golobič, licencirani shiatsu terapevt

Jani Golobič je licencirani shiatsu terapevt in  učitelj shiatsa,  ki že 14 let samostojno opravlja zdravilsko metodo Shiatsu terapija.

Jani Golobič
Jani Golobič/ FOTO: osebni arhiv

Specializiral se je za smer Shiatsu Shintai, ki preko aktiviranja zastalega pretoka življenske energije po hrbtenici  in mehkih tkivih – fascii, mišicah, vezivnih tkivih ponovno vzpostavlja strukturno poravnavo telesa. Metoda se je pokazala izredno učinkovita pri bolečinah hrbtenice in sklepih. Subtilna energijska obdelava mehkih tkiv sprošča tudi stresne vzorce, ki so kot hologramska spominska matrica  shranjeni v tkivih od trenutka ko je stres oz. travma nastala, zaradi česar je na tem delu telesa življenska energija zastala oz. jo izgubljamo. Ob tem prihaja do fizične, čustvene, mentalne in lahko tudi spiritualne sprostitve.

Preko vzpostavljanja ravnovesja v sistemu meridianov in tsubov (akupresurnih točk) se  je shiatsu pokazal izredno učinkovit v primerih migrene in drugih oblik glavobolov, PMS, menstrualnih težav, težav s plodnostjo, nespečnostjo, derpesije, izgorelosti, predelavi travmatičnih izkušenj, tinitusu, vzpostavljanju emocijskega ravnovesja. Meridiani so povezani z organi tako da vplivajo tudi na njihovo delovnje oz. je znano da se tako aktivira samoozdravitveni potencial posameznega organa. Tudi zaradi tega je eden redkih alternativnih pristopov, ki je v nekaterih državah na koncesijo.

Larisa Stojanovič
Larisa Stojanovič/ FOTO: osebni arhiv

Doc. dr. Larisa Stojanovič, dr. med. , spec. dermatovenerologije

Zaključila je študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in specializirala iz dermatovenerologije, ki jo je opravila na Dermatovenerološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Doktorirala je iz interdisciplinarnega področja dermatologije in infektologije. Skozi vsa leta študija in praktičnega dela se je izpopolnjevala predvsem na področjih splošne dermatologije, zlasti preventive kožnega raka in zaščite pred UV žarki ter estetske dermatologije. Več let je bila  koordinatorka uspešnega vseevropskega preventivnega javno-zdravstvenega projekta Euromelanoma za Slovenijo. Redno je prisotna na domačih in tujih kongresih, kjer tudi predava. Poučuje anatomijo na Inštitutu za anatomijo, Medicinske fakultete v Ljubljani. Je članica več združenj za področje dermatologije.

Dejan Kernc
Dejan Kernc/ FOTO: osebni arhiv

Dr. Dejan Kernc, specialist za bolečine v križu

Dr. Dejan Kernc je doktoriral s področja bolečin v križu pod mentorstvom priznanega ortopeda iz Ortopedske klinike v Ljubljani. V svoji doktorski disertaciji je povezal strokovnjake medicine, kineziologije in fizioterapije. Razvil je novi, inovativni način vadbe, ki vadečim omogoča zmanjšanje bolečine v hrbtu in olajša vsakodnevno gibanje.

Njegovo delo temelji na razumevanju, ki je bistvo napredka. Torej, razumevanje delovanja hrbtenice in celotnega telesa ter zavedanje lastnih omejitev, ki jih lahko izkoristimo sebi v prid in dokaj zanesljivo, brez bolečin ponovno opravljamo vsakdanje dejavnosti. Način dela zelo dobro razumejo stranke, ki obiskujejo privatno podjetje, kjer je idejni in strokovni vodja.

O bolečinah v križu predava na izobraževanjih strokovne in splošne javnosti ter je avtor strokovnih in znanstvenih prispevkov, ki so objavljeni v priznanih ortopedskih in poljudnih revijah.

NOVICE
V Luki Koper največji zaseg heroina v Sloveniji: ...
ŠPORT
Stefano Rendina z jasnim ciljem: V naslednji ...
POP IN
Robert De Niro bo prejel nagrado za življenjsko ...
TV ODDAJE
Ali bosta dvojčka našla dragoceno vstopnico za ...
VIZITA.SI
To je četrta najpogostejša oblika raka med ...
OKUSNO.JE
Jesenski sadež, ki mu pravijo tudi hrana bogov
ZADOVOLJNA.SI
Renata Peterka že pol leta uradno ločena od ...
MOSKISVET.COM
Ganljiv poklon Gine Marie Schumacher očetu
BIBALEZE.SI
V našem vrtcu so se pojavile podančice
CEKIN.SI
Preverili finančno stanje hrvaške predsednice
DOMINVRT.SI
8 trikov z aluminijasto folijo, ki vas bodo ...
CEKIN.SI
Kako ukrepati, če ste se poškodovali pri delu?