Vizita.si
image (28)

Novice

Vraževerni hollywoodski zvezdniki

M.K.
04. 09. 2009 15.00
0

Cameron Diaz s seboj nosi več amuletov, raperka Missy Elliot se boji črnih mačk, Sharon Stone verjame v moč kristalov, Cate Blanchet nosi vilinska ušesa …

Ne boste verjeli, zvezdniki so precej vraževerni. Na snemanja in nastope s seboj nosijo različne amulete, kristale, obeske, si oblečejo srečne spodnjice ali nogavice ter druge stvari, za katere verjamejo, da jim prinašajo srečo in uspeh. Pred pomembnimi dogodki izvajajo različne obrede, imajo svete navade in uživajo najljubšo hrano.

Vraževeren Hollywood

V Hollywoodu naj bi bila med bolj vraževernimi simpatična igralka Cameron Diaz. Ta naj bi nosila kar več amuletov hkrati ter posebno verižico, ki ji jo je podaril prijatelj. Baje naj bi veliko trkala tudi na les.

Raperka Missy Elliot se boji črnih mačk. Prepričana je, da ji črna mačka, ki ji prečka pot, prinaša nesrečo. Elliotova se mačke tako ustraši, da obstane na mestu.

Zdravilni kristali pa so najboljši zavezniki igralke Sharon Stone in igralca Richarda Gereja. Kristali so njuni zvesti spremljevalci. Sodeč po njunem uspehu bo že držalo, da je nekaj na tem, kajne? Igralka Cate Blanchet pa očitno verjame v vilinska bitja, saj jih nosi pripeta na oblačila. Glede svojega prinašalca sreče pa je zelo skrivnosten Cuba Gooding. Ta naj bi vedno imel s seboj prav poseben amulet, ki pa ga ne želi razkriti nikomur.

Igralka Jessica Alba si je pred svojim prvim porodom omislila prav posebne usnjene zapestnice s posebnim napisom o ljubezni in življenju. Te naj bi pomagale, da bi Jessica rodila zdravega otroka in da bi bilo pri porodu vse v redu. Zapestnice je podarila svojim najbližjim in jim naročila, da jih lahko snamejo šele, ko bo otrok zagledal luč sveta.

Vraževerni tudi športniki

Ameriški igralec bejzbola Tony Romo je šel celo tako daleč, da je svoje nekdanje dekle Jessico Simpson obtožil, da mu je prinesla nesrečo. Njegova ekipa je namreč izgubila tekmo in za to naj bi bila kriva prav Simpsonova, ki je v živo spremljala tekmo. Romo naj bi zaradi svojega vraževernega prepričanja celo prekinil razmerje. Košarkar Michael Jordan pa si je menda pred vsako tekmo športne copate zavezoval na prav poseben način. Verjel je, da mu to prinaša srečo. Tudi sicer je znano, da športniki pred tekmo v garderobi izvajajo različne obrede zahvaljevanja in celo molijo.

Vraževerni tudi voditelji

Vraževerstvo je znano že iz zgodovine. Hitler je spadal med najbolj vraževerne ljudi. Bal se je namreč številke 13, imel je rad število sedem. Nacističen znak pa je naredil iz starodavnega simbola, ki naj bi predstavljal kolo življenja. Nekateri so celo verjeli, da je znak pod njegovim urokom. Števila 13 in črnih mačk se je bal tudi Napoleon. Winston Churchil pa je za srečo božal črne mačke.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587