Vizita.si
Dovolj hitro in učinkovito zdravljenje je Hannah pomagalo in leto po grozljivem dogodku je videti tako kot prej.

Novice

Vrelo olje ji je iznakazilo obraz

E. D.
13. 09. 2010 09.46
2

Ko je nič hudega sluteča Hannah stala v vrsti in čakala, da jo postreže uslužbenka v eni od prodajaln s hitro hrano, si ni niti mislila, da jo bo to za vedno zaznamovalo. Uslužbenka se je namreč nenadoma razjezila in v 21-letnico vrgla vrelo olje.

Hannah Orpin se je s prijateljicami in očetom vračala z izleta in ker jih je na poti domov napadla huda lakota, so se ustavili v enem od lokalov s hitro hrano, ki se je nahajal tik ob cesti. Naročili so hamburgerje in kar stoje v vrsti čakali, da bi dobili hrano in se čim prej odpeljali naprej proti domu. Med čakanjem pa se je uslužbenka po imenu Alyssa, ki jih je stregla, začela zmrdovati in delati nesramne grimase. Ko je je ena od deklet vprašala, kdaj bo njihova hrana gotova, pa je povsem izgubila živce. Vanje je zalučala hamburgerje, kar je Hannah ujezilo in je v natakarico vrgla majhno stekleničko omake, ki je bila na njihovi mizi. Takrat pa je Alyssa naredila nekaj, kar je vzelo sapo prav vsakemu v restavraciji. V roke je namreč vzela lonec z vročim oljem in ga zlila Hannah na glavo.

''Bolečine sprva nisem začutila. Morda zato, ker sem bila tako pretresena,'' pripoveduje Hannah. ''Šele sčasoma me je začelo močno peči in boleti. Takrat sem začela na vse grlo kričati.'' A agonije še ni bilo konec, kajti pobesnela natakarica je v mladenko hotela vreči še en lonec vrelega olja, a ji je Hannahin oče to pravočasno preprečil. Medtem pa si je Hannah, ki so jo do takrat zajele že neznosne bolečine, skušala vrelo kožo nekako shladili. Polivala se je z vodo, ki jo je imela s sabo v plastenki, kmalu pa so ji z vedri hladne vode na pomoč prihiteli tudi drugi obiskovalci, ki so bili priča grozljivemu dogodku.

Na kraj dogodka je kmalu prihitela tudi reševalna ekipa, ki je od vrelega olja ožgano Hannah odpeljala do bližnje bolnišnice, kjer so jo kar nekaj časa zdravili na oddelku za opekline. Da bi preprečili infekcijo, so ji morali obriti glavo, požgano kožo na obrazu in vratu pa so ji mazali z zdravilnimi kremami. A še vedno je obstajala možnost, da bodo mladenki na obrazu ostale grde brazgotine. Vendar pa je imela Hannah srečo v nesreči, kajti njena poškodovana koža si je v letu dni popolnoma opomogla in danes je videti skoraj tako kot prej. Vedno pa jo bodo preganjali spomini na grozljiv dogodek. Pobesnela natakarica, ki jo je tako brutalno napadla, je bila sicer na sodišču obtožena povzročanja telesne in duševne škode drugemu človeku, a izrečena kazen je Hannah in njeno družino šokirala. Alyssa je namreč dobila le enoletno prepoved dela. ''Ne morem verjeti, da jo je za to, kar mi je naredila, odnesla tako zlahka,'' je še zgroženo povedala Hannah.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587