Vizita.si
image (28)

Novice

Pretresljiva zgodba o volji do življenja

L.E.
04. 08. 2012 07.41
3

Zdravniki so ji vsakič rekli, da tega ne bo preživela. Toda komaj 27-letna Angležinja nikoli ni izgubila niti upanja niti poguma. Vsi navijajo, da ji bo tako uspelo najhujše prebroditi tudi v tretje.

Komaj 27-letna Lyndsey Roughton iz Manchestra se bori že s tretjim nevarnim možganskim tumorjem. Kar bi marsikoga pokopalo, njej vliva novih moči. Četudi so ji zdravniki dejali, da lahko žal pričakuje, da ne bo živela več kot dve leti, morda celo samo dva meseca, se Angležinja niti za trenutek ne predaja malodušju. “Saj niti ne poslušam, kaj mi pravijo,“ razlaga. “Enako so mi dejali že za prva dva tumorja, pa sem se znebila obeh, zato upam, da jih bom postavila na laž tudi tokrat.“

Lyndsey je prvič zbolela jeseni 2009. V tem času so jo začeli mučiti hudi glavoboli, njen vid je postajal meglen. Ker pomaga voditi nočni klub, je bila prepričana, da so takšni simptomi povezani z njeno stresno službo, toda obisk pri zdravniku, predvsem pa magnetna resonanca, sta razkrila nekaj veliko hujšega. Nekaj, kar tako mlada sploh ni pričakovala. Možganski tumor. Toda uspela ga je premagati ter že mislila, da bo lahko s svojim življenjem nadaljevala normalno, ko je nesreča udarila še drugič. Leta 2010 se je pojavil drugi možganski tumor. Če so ji prvič tvorbo lahko odstranili operativno, to zdaj ni bilo mogoče. Sledila je radioterapija, zaradi katere je morala tako mlada nositi lasuljo. Toda kaj takega je ni spravilo v slabo voljo. “Vedela sem, da moram vse to pač prestati – nič drugega mi ni preostalo.“ Prav za božič leta 2011 se je njena največja želja le uresničila. Premagala je tudi drugi tumor.

Ko je mislila, da je končno zdrava, se je odločila napeti vse sile in za bolnišnico, v kateri se je zdravila, zbrati čim več denarja. Pomagala je organizirati vrsto humanitarnih dogodkov, ki so pripomogli, da je bil vedno preveč prazen račun bolnišnice bogatejši za več tisoč evrov. Toda že čez pičlih nekaj mesecev je spet začela čutiti simptome, ki jih je že tako dobro poznala. Spet jo je ves čas bolela glava, čutila je slabost. Huda oblika možganskega tumorja je bila spet tu. “Že sem načrtovala počitnice, nato pa je moje načrte pokvaril tretji tumor. Toda prepričujem se, da bom premagala tudi tega ter si nato privoščila dopust ob morju.“ Tokrat se zdravi s kemoterapijo, vendar zdravniki niso optimistični. Le upamo lahko, da se motijo.

Naučite se prepoznati prve znake možganskega tumorja.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587