Vizita.si
image (28)

Novice

Tehtala je le pol kilograma ...

K.P.
10. 10. 2012 07.51
0

Dojenčica v Wisconsinu je s svojo bojevitostjo vse presenetila in se izkazala za veliko močnejšo, kot so si mislili. Preberite si njeno zgodbo.

Ko je bila 29-letna Alecha Redmond v svojem 25. tednu nosečnosti, so jo zdravniki obvestili, da bodo morali zaradi komplikacij v placenti porod sprožiti predčasno. Alecha je že imela sina, vendar se je za usodo prihajajoče malčice močno bala, saj je njena sestra rodila dva otroka, ki nista preživela 24 ur.

Porod se je začel 5. junija v bolnišnici Wheaton Franciscan, novorojenčico Ayano pa je v naslednjih urah in dneh čakal težak boj za preživetje. Ob rojstvu je tehtala manj kot pol kilograma, njene ročice in nožice pa so bile celo tanjše od prsta odrasle osebe. Imela je le 50 odstotkov možnosti, da bo preživela. "Ne glede na to, kakšen bi bil izid, sem se odločila, da bom proslavljala vsak dan, ko je z nami,“ pove mama Alecha. S partnerjem Shawnom Kellyjem sta težko gledala boj njune male dojenčice in vsakič znova ju je bilo strah, kakšne novice jima bo prinesel nov dan.

13. septembra, tri mesece po porodu, sta Ayano končno lahko odpeljala domov. "Želela sem zakleniti vsa vrata, da je nihče ne bi mogel vzeti od naju,“ opiše Alecha. Ayana zdaj tehta več kot 2 kilograma. Sicer za dihanje potrebuje kisikovo masko in nadzirati je treba njen srčni utrip, vendar starši nimajo nič proti vsem aparaturam. Pomembno je le, da lahko svojo hčerko vsak trenutek objamejo in se veselijo skupne prihodnosti z njo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587