Vizita.si
Reševalci so sprva mislili, da je Gary mrtev.

Novice

Po grozljivi nesreči vstal od mrtvih

K.B.
24. 02. 2011 07.22
6

Britanca Garyja Brennana so po prometni nesreči z motorjem zdravniki uspeli čudežno oživiti, nato je prestal kar 38 operacij. Kljub temu sedaj prisega, da bo takoj, ko bo spet shodil, spet zajahal svojega jeklenega konjička.

Kljub temu da je zaradi motorja skoraj umrl in bo vse življenje trpel hude bolečine, Gary komaj čaka, da spet zajaha svojega jeklenega konjička.
Kljub temu da je zaradi motorja skoraj umrl in bo vse življenje trpel hude bolečine, Gary komaj čaka, da spet zajaha svojega jeklenega konjička.FOTO: iStockphoto
Ko so reševalci prišli na kraj nesreče, kjer je Gary z motorjem čelno trčil v avtomobil, so sprva mislili, da je mrtev. Nato je začel kazati znake življenja in reševalci so prepeljali v bližnjo bolnišnico.
Reševalci so sprva mislili, da je Gary mrtev.
Reševalci so sprva mislili, da je Gary mrtev. FOTO: iStockphoto

Njegov kirurg pravi, da tako hudih poškodb pri preživelem človeku še ni videl. 52-letni Gary je utrpel možganske krvavitve, zlom treh vretenc, sesedanje pljuč, zlom lopatic, počena rebra, raztrganine na jetrih, poškodbe obeh kolen ... Takoj so poklicali njegovo družino in jim povedali, da je le malo možnosti, da preživi. ''Bala sem se, da bo že mrtev, preden nam bo uspelo priti v bolnišnico,'' se grozljivih trenutkov spominja njegova žena Shirley, ki je skupaj z dvema hčerka hitela v bolnišnico. A k sreči so mu spretne kirurške roke uspele rešiti življenje. A okrevanje je bilo dolgo in še traja. Naslednje pol leta so ga obdržali v umetni komi in mu opravili kar 38 operacij.

Danes je že skoraj leto dni od nesreče in Gary je še vedno na invalidskem vozičku. A zdravniki upajo, da bo lahko kmalu spet shodil, saj so se mu rane do sedaj dobro zacelile, poškodbe hrbtenice pa niso trajne. Vse življenje pa bodo 52-letnika pestile hude bolečine, zaradi katerih bo moral uživati protibolečinske tablete in prejemati injekcije morfija. In čeprav bi si mislili, da se bo Garyju po nesreči motor zameril za vedno, je njegova velika želja, da takoj, ko bo znova shodil, spet sede na svoje motorno vozilo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587