Vizita.si
Monique se je med skokom z 10-metrske skakalnice močno poškodovala.

Novice

Z 10 metrov skočila v bazen in si raztreščila glavo

E. D.
08. 03. 2011 09.07
10

29-letna Monique se je udeležila tekmovanja v sinhronem skakanju v bazen, a je med skokom z glavo udarila ob betonsko skakalnico, si pri tem močno poškodovala glavo in nezavestna padla v bazen.

Monique se je med skokom z 10-metrske skakalnice močno poškodovala.
Monique se je med skokom z 10-metrske skakalnice močno poškodovala.FOTO: Reuters
29-letna Monique Gladding se je skupaj s kolegico iz kluba, komaj 16-letno Megan, v Rusiji udeležila tekmovanja v sinhronem skakanju v bazen z 10-metrske skakalnice. Kljub temu da je zagrizena športnica Monique vajena skokov s takšne višine in je z 10-metrske skakalnice skočila že neštetokrat, popolnoma brez zapletov, je šlo med tokratnim skokom nekaj hudo narobe.

Takoj za tem, ko sta se Monique in Megan pognali z betonske platforme in naredili salto, je Monique z glavo silovito treščila ob betonsko skakalnico. V trenutku je izgubila zavest in nezavestna, brez znakov življenja, padla v bazen. Po skoku je njena mlajša kolegica Megan priplavala na površje, Monique pa ni bilo nikjer. V bazen so takoj skočili tudi Moniquein mož Steve Gladding, ruski trener Sergej Kutsmanov in britanski skakalec Nick Robinson-Baker ter nezavestno Monique z veliko rano na glavi, iz katere je močno krvavela, potegnili na rob bazena.

Kljub nesreči se skakanju v vodo ne namerava odreči.
Kljub nesreči se skakanju v vodo ne namerava odreči. FOTO: Reuters

''Bil sem v šoku. Nikakor namreč nismo našli srčnega utripa, tudi dihala ni. Popolnoma bled sem stal ob bazenu, prepričan, da jo bom za vedno izgubil,'' se grozljivega trenutka spominja Steve. Čeprav sprva njegova žena ni kazala nobenih znakov življenja, so čez nekaj trenutkov vendarle zatipali pulz, začela je tudi dihati in premikati roke. Takrat si je Steve močno oddahnil. A Monique je bila še vedno močno poškodovana. Rana na njeni glavi je bila precej velika in globoka. Tako so jo reševalci nemudoma odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so ji oskrbeli rano in jo za nekaj dni obdržali na opazovanju.

Večino časa je Britanka prespala, ko pa se je zbudila, jo je močno bolela glava. ''Po skoku se najprej spominjam tega, da so mi dajali kisik. A ne morem se spomniti, ali je bilo to že ob bazenu ali šele v reševalnem vozilu. Le megleno se spominjam nekaterih ljudi in prostorov,'' je povedala Monique, ki si je od nesreče že opomogla in ki se skokom v vodo ne namerava odreči.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587