Vizita.si
image (28)

Novice

Z obraza so mu odstranili ogromne tumorje

Ni.J.
08. 10. 2010 08.07
1

34-letni Maurice se je rodil z redko okvaro, zaradi katere so mu obraz začeli zaraščati tumorji. Letos je končno dočakal operacijo, s katero so mu zdravniki rešili življenje in mu podarili nov obraz.

Končno se lahko pogledam v ogledalo in sam sebi rečem, da sem najlepši moški na svetu,“ pravi 34-letni Maurice Simpson danes. Kirurgi so mu letos namreč z obraza odstranili ogromne tumorje, ki so mu zakrivali pogled na svet.

Maurice se je rodil z nevrofibromatozo, genetsko okvaro, zaradi katere se njegovo živčno tkivo razrašča v tumorje. Že kot majhnemu otroku so tako desno polovico obraza začele razžirati bule razraščenega mesa, ki so popolnoma zatemnile njegov pogled na svet.

Po številnih bolečih operacijah so tumorji še kar rasli, a se je Maurice sčasoma navadil prezirati zlobne jezike mimoidočih. “Starši so me od malega učili, naj bom srečen takšen, kot sem,“ pravi. “Pri 15 letih sem se naveličal vseh operacij in sam pri sebi sprejel odločitev, da bom nadaljeval svoje življenje takšen, kakršen pač sem, in da bom zato srečen.“

In prav tako je tudi bilo. Maurice je postal trener košarke, si ustvaril kariero kot vodja restavracije in v svoji skupnosti postal priljubljena osebnost. Spoznal je tudi žensko, Taro Williams, s katero je imel dva otroka, ki sta po ločitvi ostala v njegovi oskrbi, nato pa je leta 2000 spoznal še Charity, ljubezen svojega življenja.

Ko je Maurice spoznal Charity, je bil njegov obraz že zapolnjen s tumorji, a to Charity ni odvrnilo od njega. “Ko sem ga prvič videla, me je njegov obraz nekoliko presenetil,“ pravi 30-letnica. “Vendar je bil Maurice tako samozavesten in spogledljiv, da je kar sijal. Že sekundo kasneje se mi je zdel izjemno privlačen, zabaven in očarljiv. Moški, v bližini katerega bi bili vsi radi, pač.

Dve leti kasneje sta se poročila, Charity pa je rodila tri otroke, tako da jih imata sedaj pet. Maurice je s svojim življenjem zadovoljen, saj je bil od nekdaj zelo zdrav. “Menil sem, da mi nič ne manjka. Imam ženo, otroke in življenje, polno ljubezni.“ Vendar tumorji niso nehali rasti. “Obraz sem imel že tako velik, da sem si na glavo komaj še stlačil čelado.“

Nato pa se je januarja leta 2010 anonimni lokalni poslovnež ponudil, da bo Mauriceu plačal več tisoč dolarjev vredno operacijo. “Rekel je le, da je videl Mauricea in da mu je želel pomagati,“ pravi Charity. Par je ponudbo sprejel, Maurice pa je še istega meseca prišel na vrsto za operacijo v utaški bolnišnici.

V bolnišnici so zdravniki ugotovili, da je Mauriceovo življenje v hudi nevarnosti, saj so mu tumorji od znotraj že začeli drobiti lobanjo. Odvečno tkivo so mu odstranili, junija pa ga je nato čakala še ena operacija, s katero so mu z obraza odstranili 95 odstotkov viseče kože in popravili povešeno ustnico. Peturno operacijo je vodil dr. Jason Hunt. “Mauriceov primer je bil moj najtežji do zdaj. Odstraniti sem mu moral več kot kilogram tkiva.

Ko je Maurice snel povoje in obveze, je bil z rezultatom izjemno zadovoljen. “Nisem mogel verjeti, da je sploh mogoče narediti kaj takšnega,“ pravi. “Počutim se odlično. Moj obraz sicer ne bo nikoli takšen kot od ostalih, a tako pač je. Tumorji so tisto, kar me je naredilo unikatnega, in srečen sem, da je tako. Kljub temu pa še vedno čutim poglede ljudi in slišim njihovo opravljanje, ko me zagledajo.“

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587