Vizita.si
image (28)

Novice

Je to res preživel?

S.P.
21. 08. 2012 07.54
10

24-letnik je za las ušel smrti, ko je njegovo glavo prebodla skoraj 2 metra dolga železna palica. Če bi ta pristala le nekaj centimetrov stran, bi namreč lahko povzročila katastrofalne posledice.

Izgleda, da se je 24-letni Eduardo Leite rodil pod srečno zvezdo, saj je med delom na gradbišču preživel grozovito nesrečo, ki bi se skoraj končala tragično. Njegovo glavo je namreč prebodla skoraj 2 metra dolga železna palica, ki je iz neznanega razloga padla iz petega nadstropja in za las zgrešila življenjsko pomemben del možganov.

Ob prihodu na urgenco je bil Eduardo popolnoma priseben in je lahko kljub močni poškodbi možganov normalno opravljal prav vse telesne funkcije. 'V roki je držal palico, ki je molela iz njegove glave in se vedel, kot da se ne bi nič zgodilo. Zatrjeval je celo, da ne čuti nobene bolečine. Res neverjetno', se spominja njegova žena, ki je presrečna, da ni utrpel hujših posledic, zdravniško osebje iz bolnišnice 'Miguel Couto Hospital' pa je njegov primer označilo za pravi čudež. Če bi palica vstopila le nekaj centimetrov stran, bi lahko namreč povzročila trajno paralizo polovice njegovega telesa, zadela pa bi lahko tudi katerega izmed očes.

Kljub najboljšemu možnemu razpletu pa je še vedno obstajala nevarnost možganskih krvavitev v primeru nepravilne odstranitve tujka iz glave. "Natančno smo pregledali glavo in ugotovili, da moramo železno palico izvleči v isti smeri, kot je ta vstopila v lobanjo," je pojasnil nevrolog Ruy Monteiro, ki je tudi nadzoroval uspešno izpeljano operacijo. Eduardo kljub manjšim bolečinam že zelo dobro okreva, v bolnišnici pa bo moral ostati vsaj še 2 tedna.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587