Vizita.si
image (28)

Novice

Tragična usoda: za hčerko sedaj še mati

L.E.
15. 01. 2016 11.07
2

Komaj 17 let je imela Avstralka Bethany, ko so ji povedali, da ima raka. Zaradi kemoterapije so ji začeli izpadati lasje in odločila se je, da jih raje obrije. Ko je po treh mesecih zdravljenja že začela verjeti, da bo bolje, pa je izvedela še bolj grozno novico.

"Prišla je v mojo sobo in dejala: nekaj ti moram povedati ..." pripoveduje Bethany Carlton iz Avstralije. "Raka imam," je dejala. "Najprej sem pomislila, ali je sploh možno, da govori resno. Kar smejati sem se začela in potem se je začela smejati še ona. In dejala sem: oprosti, počutim se grozno, ampak tega res nisem pričakovala. Kakšna je možnost, da se zgodi kaj takega? Rekla sem: mami, mi želiš ukrasti pozornost. Jaz sem tista z rakom, ne ti." Tako se je mlada Bethany izpovedala za avstralski Brisbane Times. 

"Po tem sem šla do prijateljice in se malo zjokala, ker sem bila tako razburjena," nadaljuje. Da ima raka tudi njena mati, je izvedela, potem ko je po treh mesecih kemoterapije ravno začela verjeti, da se njena zgodba lahko konča srečno. "Počutim se kot oseba z najmanj sreče na svetu. Kot bi v moje življenje udarila strela. Zakaj se mi to dogaja?" pripoveduje. A s tragično usodo se je treba spopasti in mama in hči pravita, da je pozitivno, da se je njuna vez močno okrepila. Kemoterapije si sedaj organizirata tako, da lahko skrbita ena za drugo.

Vse se je začelo, ko je fant komaj 17-letne Bethany zatipal bulico v spodnjem delu njene desne dojke. Najprej jo je ignorirala. Ko je postala velika že kot majhna marelica, pa je le obiskala zdravnika. Ultrazvok in biopsija sta pokazala, da gre za rak in dva tedna kasneje so jo že operirali. A nadaljnje preiskave so pokazale, da nočne more ni konec. Izkazalo se je, da ima zelo redek rak mišic. Čakalo jo je več mesecev kemoterapije.

Ko je ravno začela verjeti, da bo ozdravela, je zbolela še mati. A po prvem šoku sedaj obe veliko razmišljata o prihodnosti. Nista se vdali v usodo. Bethany išče finančna sredstva, da bi lahko kot koreografinja in plesalka svojo izkušnjo spremenila v plesno predstavo. Odločila pa se je tudi za zamrznitev jajčec, da bo lahko nekoč tudi ona mama, njena mama pa babica. "Pred kemoterapijo sem imela pogovor s socialno delavko, ki je pojasnila, da lahko zdravljenje vpliva na mojo plodnost," pravi. "Kar zlomila sem se, ker o otrokih sploh še nisem razmišljala, nato pa sem bila naenkrat prisiljena imeti tak pogovor." A kar se zgodi, se zgodi in s tem se je treba izboriti. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587