Vizita.si
image (28)

Novice

Za rojstni dan sta ji starša kupila nov obraz

S.P.
06. 06. 2013 08.14
7

“Še danes se sprašujem ali sta to storila zato, ker sta me imela rada, ali pa zato, ker so se me nekateri v družini sramovali,“ o pravem vzroku, zakaj sta ji starša za 18. rojstni dan kupila nov obraz, še danes tuhta 24-letna Sophie Yates.

Danes 24-letna Sophie Yates iz Londona je več kot 10 let trpela tako fizično kot tudi psihično nasilje s strani sosedov, vrstnikov in sošolcev, ki so jo zaradi neobičajno podolgovate čeljusti dolgo napadali in zbadali. “Ker sem imela grde razmetane zobe ter podolgovato obliko obraza, so me neprestano primerjali s konjem, kar me je močno zaznamovalo,“ se spominja začetka svoje nočne more. Zato pa sta ji starša za 18. rojstni dan podarila kar 5 tisočakov vredno lepotno operacijo, s pomočjo katere je končno dobila obraz, na katerega bi lahko bila ponosna.

“Če povem po pravici, se še danes sprašujem ali sta to storila zato, ker sta me imela rada, ali pa zato, ker so se me nekateri v družini sramovali,“ pa še danes potiho dvomi o pravem vzroku za njuno odločitev. Kot pravi, je bila namreč vodja skupine nasilnežev prav njena sestra, ki z njo ni želela imeti nikakršnega stika. “Čeljust je bila sicer vedno videti nekoliko večja, a je njena rast pri 10 letih ušla izpod nadzora. Kmalu od mojega obraza ni ostalo nič drugega, kar pa je očitno imelo velik vpliv na mojo sestro, ki z mano ni želela biti nikakor povezana. Govorila je, da sem posvojena, ko se je kdo spravil nadme pa je bila ona zagotovo na čelu te zlobne skupine.“

Ker je mati opazila, kaj se dogaja, gruče nesramnih otrok pa ni mogla ukrotiti, jo je odpeljala k strokovnjaku. Ortodont ji je že po prvem pregledu povedal, da gre za tako ekstremen primer, da bi ji takoj, ko bo dopolnila 18 let, tudi sam priporočal, da privoli v lepotni poseg. In prav to je tudi storila. Dolgih osem let se je sramežljivo ter prestrašeno skrivala v svoji sobi, ki jo je zapustila le, kadar je bilo to res nujno, dokler pa se ji ni ob polnoletnosti končno ponudila priložnost za spremembo. A ne za nizko ceno. “Da bi dosegli dober rezultat, so mi morali izpuliti vse sprednje spodnje zobe in dlesen ločiti od spodnje čeljusti, ki so jo zatem tudi dobesedno zdrobili. Nato pa so v zdrobljeno tkivo vstavili majhne železne ploščice, s pomočjo katerih so ustvarili novo obliko obraza,“ razlaga potek nevarnega posega.

Bolečine so bile neznosne, priznava. “Ko sem se zbudila, sem prvih nekaj tednov preživljala prave muke. Moj obraz je bil ena sama velika, otečena in krvava zmeda. Moja usta so s čeljustjo povezovali le majhni elastični trakovi, preden sem dobila stalne umetne zobe, pa sem morala takšna hoditi naokrog skoraj več kot leto dni, da se je dlesen dovolj zacelila.“ A je bilo vredno, dodaja, saj je njen obraz danes 2 centimetra krajši kot nekoč. Sledilo je le še sladko maščevanje. “Odločila sem se, da se bom vsem nepridipravom maščevala kar preko lastnega uspeha. Zato sem se začela ukvarjati z manekenstvom. Kar naenkrat so vsi želeli postati moji prijatelji, a sem jim dala dober nauk, da se knjige ne da soditi po platnicah. Vse, kar nas danes povezuje, je njihovo zavidanje, saj sem, roko na srce, danes lepša pa tudi veliko bolj samozavestna od večine deklet, ki so se mi tako veselo posmehovale.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602