Vizita.si
image (28)

Novice

Za tak rezultat je treba spremeniti samo dve navadi!

L.E.
04. 01. 2016 09.59
8

25-letna Angležinja je pred štirimi leti tehtala 102 kilograma in se počutila grozno. A dokazuje, da je mogoče doseči marsikaj, če si tega le res želiš. Če si želite shujšati, je recimo treba spremeniti le dve navadi.

 

 
 

 

Keeley Jade Farrar iz angleškega Bedforda v zadnjih štirih letih ni le izgubila 32 kilogramov, ampak je svoje telo povsem preoblikovala. In sicer s tem, da je spremenila dve navadi. Shujšala je s spremembo prehranjevanja in s tem, da se je navadila telovaditi in več gibati.

Kar štiri konfekcijske številke je izgubila in njena preobrazba je tako dramatična, da pravi, da je prijatelji ne prepoznajo, ko vidijo njene fotografije na Facebooku. Natančno tudi ve, zakaj se je tako zredila. Ni imela mere pri porcijah. Ne le, da so bile te prevelike, njeni obroki so bili hamburgerji s pomfrijem, domov si je rada naročila kitajsko hrano. Za malico bi si privoščila čokolado ali čips.

Kako je zbrala dovolj moči, da je začela hujšati?

"Počutila sem se grozno," pravi. "In imela sem občutek, da bom takšna za vedno. Nisem vedela, kako naj kaj spremenim." Pridružila se je podporni skupini za hujšanje, kjer so jo naučili, kako se prehranjevati zdravo in kako se lotiti gibanja. "In moram reči, da šele, ko sem nekaj časa vztrajala in sem počasi začela izgubljati kilograme, sem ugotovila, da se lahko spremenim." Po tistem je bilo lahko, pripoveduje. Najtežje je bilo, ko se je mučila s spremembo življenjskega stila, ampak ni videla nobenih rezultatov. Kar nekaj časa je trajalo, da se je njeno telo začelo spreminjati, a ko je prebrodila to težko obdobje, je bilo naenkrat vse skupaj veliko lažje.

Začela je hujšati, ko je bila stara 21 let, in pravi, da ima šele sedaj postavo, kot si jo je vedno želela. Tako da hujšanje ni nekaj, kar traja kratek čas. A sčasoma pridejo rezultati. "Hujšati sem začela zaradi sebe. In moram reči, da menim, da rezultatov ni, če si jih res ne želiš." Bilo pa je lažje tudi, ko je v skupini pridobila dobro prijateljico, s katero sta se spodbujali. "Potem sem imela slabo vest, če sem jedla čokolado ali nisem šla na telovadbo, ker bi me prijateljica klicala, zakaj me ni bilo, oziroma sva si vsak dan pripovedovali, kaj sva naredili zase in za svoje telo. Danes je moje telo videti povsem drugače, izgubila sem maščobo na delih, kjer jo je res težko izgubiti tudi, če si vitek. Nikoli si nisem mislila, da bom videti tako dobro. Najpomembneje pa je, da sem res vzljubila zdravo življenje. Želim si biti zdrava in zato me slaba prehrana sploh več ne pritegne." Marsikaj je mogoče, je nauk te zgodbe.

 
 

Some Sunday encouragement as I lay here and crave chocolate and sweets!

Posted by Keeley Jade Farrar on Monday, August 25, 2014

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587