Vizita.si
V 13 ur trajajoči operaciji so spretni kirurgi uspeli sanirati vse dekličine poškodbe. (simbolična fotografija)

Novice

Triletnico povozil vlak, ki je drvel s 160 km/h!

E. D.
03. 11. 2011 11.00
0

Vlak, ki je drvel s 160 kilometri na uro, je zbil 28-letnega Richarda in njegovo triletno hčerko Scarlett, ki jo je držal v naročju. Medtem ko je možakar umrl na kraju nesreče, je deklica po tragediji čudežno okrevala.

V 13 ur trajajoči operaciji so spretni kirurgi uspeli sanirati vse dekličine poškodbe. (simbolična fotografija)
V 13 ur trajajoči operaciji so spretni kirurgi uspeli sanirati vse dekličine poškodbe. (simbolična fotografija) FOTO: iStockphoto
Kaj natanko se je dogajalo tistega usodnega dne v bližini britanskega mesta Doncaster, še vedno ne ve nihče, preiskava grozljive nesreče pa še poteka. Vse, kar je do zdaj znano, je, da se je 28-letni Richard Straw nenadoma znašel na železniških tirih s triletno hčerko Scarlett v naročju, ni pa znano, ali je hotel le prečkati progo na nezavarovanem prehodu ali je hotel storiti samomor. Medtem ko je Richard nemudoma podlegel poškodbam in umrl že na kraju nesreče, je deklica kljub hudim poškodbam še kazala znake življenja, zato so jo s helikopterjem nemudoma prepeljali v bližnjo bolnišnico. Tja je prihitela tudi dekličina mama 26-letna Samantha Roberts, ki je ob prihodu v bolnišnico izvedela, da je Scarlett v zelo slabem stanju in da morda ne bo preživela. Deklica je imela namreč hudo poškodovano predvsem levo stran telesa – imela je zlomljeno ličnico in roko ter skoraj povsem zdrobljene kosti leve noge, na glavi pa je imela hudo rano in zdravniki so mamo opozorili, da je morda triletnica utrpela tudi hujše možganske poškodbe.
Kirurške rokavice
Kirurške rokavice FOTO: iStockphoto

Takoj po prihodu v bolnišnico so deklico odpeljali v operacijsko sobo, kjer se je ekipa izkušenih britanskih kirurgov kar 13 ur trudila sanirati vse poškodbe. Zdrobljene drobce kosti v njeni nogi so nadomestili z vijaki in drugimi umetnimi deli, nato so ji na zunanjo stran noge namestili kovinski okvir, ki pomaga pri okrevanju. Poseg je sicer uspel, a morali so počakati, da se Scarlett zbudi, ter videti, ali je zaradi močnega udarca utrpela kakšne možganske poškodbe. Ko je prišla k zavesti, so si vsi, tako zdravniki kot mama, močno oddahnili, kajti videti je bilo, da jo je triletnica odnesla brez posledic. ''Neverjetno je, koliko so zdravniki naredili za njo,'' je povedla dekličina mama Samantha.

In danes, le tri mesece in pol pozneje, Scarlett na grozljivo nesrečo spominja le še kovinsko ogrodje za nogo, ki ga bo morala nositi še vsaj nekaj mesecev. Spet lahko hodi, tudi poškodbe na glavi, čeljusti in roki so se lepo zacelile, njena mama pa pravi, da, kot je videti, dogodek deklici ni pustil ne večjih telesnih ne psihičnih posledic. ''Marsikdo ne more verjeti, da je nekdo tako majhen preživel tako hudo nesrečo,'' je povedala Samantha in dodala, da se Scarlett sicer vsega spominja, a ne kaže znakov psihičnih travm. ''Povedala mi je, kaj vse se je zgodilo, a videti je, da ji to  ni pustilo psihičnih posledic in da je v redu.''

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587