Vizita.si
image (28)

Novice

Za zaročenca svojih sanj premagala hudo bolezen

L.E.
13. 03. 2013 15.25
1

Žalostna zgodba se je spremenila v pravljico. Medtem ko je danes 24-letna Alice komaj desetletna hudo zbolela, je pred štirimi leti spoznala moškega, zaradi katerega je z veseljem prestala tudi dve težki operaciji, ki sta jima spremenili skupno prihodnost.

Alice Swallow je trpela zaradi tako hude bolezni, da svojega zaročenca ni mogla niti objeti niti prijeti za roko. A ker ljubezen premaga vse, ga to ni niti malo motilo. Pravzaprav se je Alice, odkar sta se pred štirimi leti spoznala, nanj zanašala, da je lahko opravila tudi najbolj vsakdanja opravila od oblačenja, pranja las, celo nalivanja pijače v kozarec. Danes 24-letna Angležinja že od svojega desetega leta trpi zaradi tako uničujočega revmatoidnega artritisa, da komolcev ni mogla upogniti za več kot 90 stopinj.

Revmatoidni artritis je kronična bolezen, ki prizadene sklepe in predele ob sklepih. Gre za vnetno obolenje vezivnega tkiva, ki sklep najprej spremeni v okorel, sčasoma pa ga lahko celo tako uniči, da ga je nemogoče normalno uporabljati. Zboli lahko vsak, tudi otrok, saj gre za avtoimunsko bolezen, pri kateri iz neznanega razloga telo napade lastna tkiva. Ko je že kazalo, da Alice zaradi tako hudega zdravstvenega stanja ne bo mogla nikoli svojega zaročenca prijeti pod roko in se z njim sprehoditi do oltarja, je prejšnje leto le dobila priložnost, da se poda na dve operaciji, ki bi ji lahko povsem spremenili življenje. Kirurgi londonske ortopedske bolnišnice so opravili dva zapletena posega; vsakič so zamenjali po en komolec. In ker sta operaciji uspeli, se je lahko to soboto Angležinja končno poročila s svojim Ryanom, ki ji je ob strani stal prav vsak trenutek, tudi ko ji je bilo najtežje.

Gre za vrsto operacije, ki je kirurgi ne opravljajo pogosto, saj je zelo težka, vendar ljudem, kot je Alice, življenje obrne na glavo. Mlada Angležinja, ki je na svoji poroki resnično jemala dih, trdi, da se sicer ne bi nikoli znašla pred matičarjem. “Zaradi bolezni sem imela zelo malo samozavesti,“ pripoveduje. “Čeprav sem bila zaročena, poročne obleke nisem pred uspelo operacijo nikoli niti pomerila. Če mi zdravniki ne bi spet povrnili možnosti, da svoje roke normalno uporabljam, se ne bi nikoli sprehodila do oltarja.“ Zaradi novih gibalnih sposobnosti je resnično presrečna. Še bolj je vesela, ker sta imela z Ryanom res popolno poroko. “Tudi če bi se bolj trudila, ne bi mogla preživeti lepšega dne,“ pove. “Tako sem vesela, da je postal moj mož. Nanj sem se lahko zanesla od prvega dne, ko sem ga spoznala. Sedaj pa se lahko še toliko bolj veseliva skupne prihodnosti.“ Ryan je lahko dodal samo še, da se je pred oltarjem skoraj razjokal. “Tako sem ponosen nanjo,“ je povedal. “Toliko je prestala. In bila je najlepša nevesta na svetu.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587