Vizita.si
image (28)

Novice

Zadel gol, se zgrudil in umrl

L.E.
03. 03. 2012 19.14
4

Trinajstletni Liam je bil navdušen športnik. Tistega usodnega dne ga je na nogometni tekmi spremljala vsa družina. Razveselili so se, ko je zadel gol, nato pa presenečeni zastali, ko se je zgrudil.

Nihče ni vedel, da ima 13-letni Liam Wood zelo redko prirojeno srčno napako. Vedno je bil tako živahen in vesel fant, poleg tega celo nadobuden športnik, tako da nihče ni mogel razumeti, kako jih je lahko vse povsem nenadoma zapustil. Tistega usodnega dne ga je vsa družina pospremila na nogometno tekmo. Ravno so se razveselili, ker je dal gol, ko se je nenadoma zgrudil. Takoj so poklicali reševalno vozilo, vendar je prispelo prepozno. Čez nekaj minut je njihov otrok že umrl.

Nihče ni mogel razumeti, kaj se je zgodilo. “Zjutraj je deloval povsem normalno,“ pripoveduje užaloščen oče. “Veselil se je nogometne tekme. Ob polčasu mi je res dejal, da je utrujen, toda to ni bilo nič nenavadnega, saj je že veliko pretekel.“ Strašno resnico je odkrila šele preiskava vzroka smrti na videz povsem zdravega angleškega šolarja. Liam se je dejansko rodil s srčno hibo, ki je tako redka, da je zdravniki nikoli niso odkrili. Trpel je zaradi abnormalne leve venčne arterije, ene od dveh žil, ki srčno mišico oskrbujeta s krvjo. Zaradi velikega napora je njegovo srce v nekem trenutku enostavno premagala izčrpanost. Na žalost polovica ljudi, ki živi s takšno, sicer zelo redko srčno napako, ne občuti nobenih simptomov, motnja naj ne bi bila genetska.

“Liam je bil poseben, zato je bilo posebno tudi njegovo srce,“ pravi njegova družina, ki jo tolaži vsaj to, da je njihov otrok umrl brez bolečin. Njegova sestra pravi, da si nihče ni mislil, da je Liam bolan, zato je bila njegova izguba za vse velik šok. “Vse je drugače brez njega,“ potoži.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587