Vizita.si
Vas zanima nekdo drug? Odkrijte, kaj vas je do tega oripeljalo in poskušajte rešiti zvezo.

Duševno zdravje

Si želite prevarati partnerja?

Ni.J.
10. 08. 2010 13.00
0

Razmišljate o skoku čez plot? Najprej se vprašajte, zakaj si to sploh želite, še posebno, če želite partnerja obdržati! In kateri so najpogostejši razlogi za varanje ter na kakšen način lahko ostanete zvesti?

Vas zanima nekdo drug? Odkrijte, kaj vas je do tega oripeljalo in poskušajte rešiti zvezo.
Vas zanima nekdo drug? Odkrijte, kaj vas je do tega oripeljalo in poskušajte rešiti zvezo.FOTO: iStockphoto
Če razmišljate o skoku čez plot, je najpomembneje to, da se najprej vprašate, kaj vas je pripeljalo do tega. Preverite, kaj najpogosteje pripelje nekoga do tega, da prevara partnerja in kakšne so možne alternative, s pomočjo katerih boste ohranili vašo zvezo in ostali zvesti.

Dolgočasje

Ne glede na to, ali ste s partnerjem skupaj eno ali deset let, je povsem normalno, da se strast in prvotna zaljubljenost sčasoma umirita. Seks postane veliko bolj predvidljiv in enoličen, včasih pa imate lahko celo občutek, da si nimata več kaj povedati. Zaradi tega pa vam partnerja še ni potrebno prevarati, saj sta za monotonost in dolgočasje kriva oba! Namesto, da tolažbo iščete pri drugem, prerodite domišljijo, postanite ustvarjalni in skupaj počnita stvari, ki jih pred tem nista. V spolnosti spremenita položaje, predigro in način ljubljenja, boste videli, da bo bolje!

Če imate občutek, da vam partner ne posveča dovolj pozornosti, mu to povejte.Če vam je kaj do zveze, se zaradi tega ne začnite zapletati z drugim.
Če imate občutek, da vam partner ne posveča dovolj pozornosti, mu to povejte.Če vam je kaj do zveze, se zaradi tega ne začnite zapletati z drugim.FOTO: iStockphoto

Primanjkuje vam pozornosti

Služba, otroci, vsi dnevi so enaki, vi pa imate občutek, da vaš partner posveča več pozornosti vsemu drugemu kot vam. Želite si le, da bi vas nekdo vprašal, kako ste in vas zmasiral ali vsaj pobožal, ne da bi za to morali prositi ter zato iščete pozornost drugod. No, tega vam ni potrebno početi. Partnerjevo pozornost poskušajte pritegniti tako, da mu puščate sporočila in listke po stanovanju, pokažete nekaj več interesa in se o težavah, ki vas pestijo pogovorite z njim.

Popestrita vajino zvezo tako, da v spolnost vneseta novosti.
Popestrita vajino zvezo tako, da v spolnost vneseta novosti. FOTO: iStockphoto

Želite si potrditve, da ste še privlačni

Po ustalitvi z nekom ste verjetno že naveličani pospravljanja in kuhanja ter pogrešate občutek poželenja, tisti občutek, ko veste, da nekoga privlačite in si vas želi tako močno kot vi njega. Rešitev? Spolni in družinski svetovalec Ian Kerner svetuje, da pojdite ven z nekom od vaših poročenih prijateljev ter se z njim spogledujte. A naj ostane le pri tem! Nato se vrnite domov, k svoji boljši polovici in z nahranjenim egom. Kot pravi Kerner, je nedolžno spogledovanje veliko boljše od varanja in včasih tudi najboljša rešitev.

Vaš partner vas ne privlači več

Če je vaša boljša polovica pridobila nekaj kilogramov in enostavno prenehala skrbeti zase, morda za vas ni več predmet poželenja. Partnerju predlagajte daljše sprehode, skupaj pa se lotita pripravljanja zdravih obrokov. Tako boste poskrbeli za vašo in njegovo linijo, poleg tega pa bosta preživela veliko več časa skupaj. Pazite le, da na partnerja ne boste pritiskali preveč in na kakršen koli način prizadeli. Pozitivna spodbuda je veliko bolj dobrodošla in učinkovita.

Poročili ste se mladi, vajini interesi pa so se močno spremenili

Če ste se zelo zgodaj poročili, je verjetnost, da sta se z leti s partnerjem oddaljila in spremenila poglede na svet, zelo velika. Zato ni prav nič presenetljivo, če vas bo začel mikati nekdo drug, ki ima podobne interese kakor vi. Kljub vsemu pa ni nujno, da s partnerjem vse počneta skupaj. Za trdno razmerje sta potrebna dva posameznika, ki sta sposobna poleti početi stvari sama, imata tudi ločene prijatelje in si znata vzeti čas vsak zase. Seveda si morata poiskati tudi nove skupne interese in aktivnosti, vendar je pomembno, da rasteta tudi kot posameznika.

Novo delovno mesto je lahko res vznemirljivo. Kljub temu pa se vprašajte, kaj vam več pomeni – afera s sodelavcem ali trdna zveza in dobri odnosi v službi?
Novo delovno mesto je lahko res vznemirljivo. Kljub temu pa se vprašajte, kaj vam več pomeni – afera s sodelavcem ali trdna zveza in dobri odnosi v službi?FOTO: iStockphoto
Znašli ste se v novi situaciji

Ste pred kratkim izgubili odvečne kilograme, dobili novo službo ali odkrili nov hobi? Ste zaradi novosti v vašem življenju tako vznemirjeni, da občasno pozabljate na svojega partnerja in pozornost posvečate novi osebi, ki je del vašega novega življenjskega sloga? Spremembe res prinesejo s seboj nove izzive in pri tem pogosto pride do tega, da ljudje pozabljajo na svoje partnerje ali pa imajo občutek, da jih partner ne bo povsem razumel. Če želite ohraniti zvezo in se izogniti neumnostim, poskusite partnerja vključiti v vaše nove izzive, naj postane del vaše ekipe. Presenečeni boste, ko boste spoznali, koliko razumevanja, podpore in svetovanja boste deležni s partnerjeve strani.

Ali ste mu resnično pripravljeni odpustiti?
Ali ste mu resnično pripravljeni odpustiti? FOTO: iStockphoto

Partnerju ni več do seksa

Ko imata dve osebi zelo različna libida, lahko to pripelje do resnih težav v zvezi, eden od partnerjev pa prej ali pozneje začne pogledovati za drugimi osebami. Preden začnete potešitev iskati drugod, se pogovorite s svojim partnerjem in poskušajte z njim poiskati ustrezno rešitev ali dogovor. Partnerja morata namreč znati iskati kompromise – tudi v spolnosti. Vsak od vaju naj torej malo popusti.

Prevaral vas je

Vas je partner v preteklosti že prevaral, vi pa še kar niste preboleli tega, čeprav ste obljubili, da boste? Varanje je v takem primeru najslabša rešitev, saj gre za maščevanje, to pa ni še nikoli pomagalo rešiti nobene težave. Namesto, da se spuščate na ta nivo, razmislite, ali ste sploh sposobni partnerju kadar koli oprostiti storjeno. Premislite, kaj je tisto, kar vas vleče naprej v tej zvezi in ali si sploh želite še ostati z njim. Če na to niste pripravljen, je prekinitev zveze vsekakor boljša rešitev kakor varanje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 580