Vizita.si
image (28)

Novice

Zakaj je ta fotografija vzbudila toliko zgražanja?

L.E.
19. 04. 2012 13.21
18

Potem ko je britanska zvezdnica Alexa Chung na enem od znanih družbenih omrežij objavila naslednjo fotografijo, se je nato kmalu odločila, da jo bo raje izbrisala.

Britanska manekenka in voditeljica Alexa Chung sodeluje na številnih družbenih omrežjih ter tudi tako ostaja v stiku s svojimi oboževalci. Toda ko je nedavno na eni izmed bolj znanih strani objavila naslednjo fotografijo, je ta vzbudila toliko zgražanja, da jo je raje hitro umaknila. Zvezdnico na družbenih omrežjih spremlja na stotine oboževalcev, zato je seveda normalno, da se ne pojavijo le pohvale, temveč tudi kritike. Toda napad na njeno postavo je Alexo vseeno zelo prizadel.

Na prvi pogled fotografija, na kateri je Alexa s svojo materjo, deluje povsem nedolžno, toda ljudem so bolj kot njene družinske vezi padle v oči njene noge. Usula se je množica komentarjev, v katerih so se njeni oboževalci prepirali, ali je zvezdnica preveč vitka ali ne. Mnogi so kar odkrito zapisali, da je "nagnusno suha" ali "povsem nezdrava". Obtožili so jo celo, da najstnikom za zgled postavlja shirano telo. V razpravo se je vključila tudi 28-letnica, ki je delovala užaljeno, predvsem pa se je želela ubraniti vseh obtožb. "Hvala za razpravo o najstniški obremenjenosti," je zapisala. "Ljudje imamo različne postave. Nikomur nisem zgled za pretirano hujšanje." Toda odziv na njeno fotografijo je ostal prevladujoče negativen. “Če sem iskrena, ko pogledam to fotografijo, pomislim, da ta ženska očitno ne uživa hrane. Nato me skrbi za vse ženske po svetu,“ je bil eden izmed komentarjev. Drugi je bil: “Žal mi je, ampak tolikšna suhost je zaskrbljujoča.“ Mnogi so obsojali tiste, ki so zapisali, da so Alexine noge lepe.

“Tukaj sem in znam brati,“ je bil naslednji odziv zvezdnice, ki jo je napad očitno prizadel, saj je sama že večkrat dejala, da je tako vitka naravno in da se sicer prehranjuje povsem normalno, le da včasih delovanje njenega telesa povsem zmede stres ter da se takrat le stežka prisili, da užije malo več hrane. Večkrat je že spregovorila o tem, kako težko se je sprijaznila s tem, da drugi ocenjujejo in obsojajo njen videz, ne da bi jih zanimala njena pamet ali njena duša, ne da bi sploh vedeli kaj več o njej. Po drugi strani je razumljivo, da celo nekatere strokovnjake skrbi, da zelo suhe zvezdnice postavljajo slab zgled oboževalcem, ki morda genetsko niso zelo visoki in vitki. Na koncu se je Chungova odločila fotografijo enostavno izbrisati, v preteklosti pa je zaradi preveč negativnih komentarjev celo nehala sodelovati na Twitterju.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587