Vizita.si
image (28)

Novice

Zakaj je zdrava 16-letnica čez noč umrla?

L.E.
13. 06. 2014 13.46
49

Starši 16-letne Angležinje so doživeli nepredstavljiv šok, ko so svojo hčer, ki je pred tem delovala povsem zdrava, zjutraj v postelji našli brez znakov življenja. Le kaj se je zgodilo?

Alex Reid je bila povsem zdrava najstnica, ko jo je nekega dne oče (sicer zdravnik) zgodaj zjutraj v njeni postelji našel brez znakov življenja. Poskušal jo je oživiti, toda bilo je prepozno. Starši niso razumeli, kako se je lahko zgodilo kaj takega. Dan prej je 16-letnica s svojo mamo kupovala obleko in nakit za maturantski ples. Nato je z mlajšo sestro pekla kolačke. Nekaj dni pozneje so prispeli rezultati njenega šolskega udejstvovanja. Njene ocene so bile odlične.

Le kako so se tako lepi dnevi lahko končali tako tragično, se je spraševal marsikdo. Alexin oče je tisto jutro potrkal na hčerkina vrata, ker začuda ob sedmih zjutraj še ni prišla v kuhinjo, kot je bilo običajno. Mislil je, da je le zaspala, toda resnica je bila veliko hujša. “Najprej sem jo stresel, vendar ni bilo nobenega odziva. Bila je zelo bleda in modrikasta. Nisem mogel zatipati utripa in njene zenice so bile razširjene,“ se spominja. Medtem ko je mlajša sestra poklicala reševalno vozilo, sta s ženo začela poskus oživljanja, toda žal svoji hčerki nista mogla več pomagati. V spanju je umrla. “Tisti teden je bila živahna in optimistična kot vedno. Ni se zdelo, da ima kakšne težave, načrtovala je, kako se bo vpisala na študij medicine.“ Pozneje so se starši spomnili, da se je hči morda res malo bolj pogosto pritožila, da se počuti utrujena ter da jo muči prebava, toda glede na to, da je imela v tistem času več šolskih obveznosti kot običajno, se jim to ni zdelo ravno nenavadno. Menili so, da jo prebavne težave mučijo, ker je zaradi stresa pojedla več prigrizkov kot sicer.

Le štiri dni pred svojo smrtjo je Alex zaradi virusne okužbe obiskala tudi zdravnika, vendar ta ni opazil drugih težav. Dijakinja je bila tudi aktivna športnica, ki je smučala, plavala in igrala netball, pri nas malo manj znano igro z žogo. Najstnica je delovala kot zelo zdravo dekle, toda preiskava o vzroku smrti je pokazala, da je žal imela težave s srcem. Njena srčna napaka je bila že prirojena, vendar ni bila tako očitna, da bi jo prej odkrili. Njena desna koronarna arterija ni tekla pravilno in v njeni steni so se zaradi tega nabrale maščobne obloge, ki so žilo tako zožile, da se je v nekem trenutku prekinil dotok krvi do srca. Na žalost je zaradi tega njeno mlado srce prenehalo biti veliko prezgodaj, medtem ko so se morali starši z nepredstavljivo izgubo soočiti praktično čez noč.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623