Vizita.si
Tyra javno zagovarja zelo zdrav način življenja; je pa nedavno priznala, da je tudi sama svoje telo že postavila pred hudo preizkušnjo.

Novice

Zakaj se je zredila za 14 kilogramov?

L.E.
13. 08. 2012 10.03
1

Tyra Banks se že dolgo bori, da bi ideal ženske lepote postalo povsem zdravo telo. Prav zato je njeno nedavno razkritje, da se je tudi sama do sebe že obnašala zelo neusmiljeno, marsikoga presenetilo.

Tyra javno zagovarja zelo zdrav način življenja; je pa nedavno priznala, da je tudi sama svoje telo že postavila pred hudo preizkušnjo.
Tyra javno zagovarja zelo zdrav način življenja; je pa nedavno priznala, da je tudi sama svoje telo že postavila pred hudo preizkušnjo.FOTO: Fame

Tyra Banks se že deset let trudi, da bi ideal ženske lepote postalo telo, ki je posledica zdravega, celo športnega načina življenja. Ko je ustvarila danes že kulten resničnostni šov, ki išče nove obraze, ki bi lahko zavladali manekenskemu svetu, je bilo njeno vodilo, da bodo vedno izbrana le dekleta, ki svoje postave ne vzdržujejo z nesmiselnim hujšanjem. Ker je 38-letna Američanka za povrh sama tako samozavestna in močna, je njeno nedavno razkritje, da se je tudi sama že lotila povsem nepremišljene diete, marsikoga presenetilo.

"Pred nekaj leti sem izgubila – ne bom rekla, da je bilo res prav 14 kilogramov, toda bilo jih je kar nekaj. Z ekipo resničnostnega šova smo si priredili pravi zdravstveni izziv." Tako je Tyra nedavno začela pripovedovati na singapurski predstavitvi svojega resničnostnega šova, ki se bo začel snemati še v Aziji. Pred nekaj leti so na podoben način snemali v Braziliji ter skupinsko ugotavljali, da vsaj trenutno vsi živijo precej nezdravo, da njihove prehranske navade niso najboljše in da ne telovadijo. Tako so prišli na idejo, da bi tekmovali, kdo lahko najhitreje spet doseže bolj zdravo težo. "Sem zelo tekmovalna," je nadaljevala Tyra. "Kako sem se torej odzvala? Približno tri tedne sem jedla toliko, da sem se zredila za okoli pet kilogramov. Ko smo se vsi stehtali, sem imela posledično veliko večjo težo, ki pa sem jo lahko pozneje hitro izgubila." Tyra je zmagala, toda ko se je zmagoslavno pogledala v ogledalo, je ugotovila, da je šla predaleč, da je skoraj shujšana. "Tako sem dejansko navsezadnje nato pridobila nekaj kilogramov." Sedaj ji je žal, da se je sploh lotila nečesa tako nezdravega, saj sama dekletom, ki želijo postati manekenke, ves čas svetuje, da se do svojega telesa obnašajo prijazno. "Modna industrija je bila vedno obsedena s suhostjo … Sama se vsak dan borim, da bi prikazovali zelo različne tipe lepote. Včasih tako dekleta v mojem resničnostnem šovu zmagajo, nato pa me objokane kličejo, ker na modni reviji ne morejo obleči tega, kar so zanje pripravili modni oblikovalci. To je izziv, s katerim se spopadamo. Toda moje podjetje ima to vodilo … Vodilo, da ni potrebno, da smo vsi videti enako." Tyra zelo podpira tudi iniciativo modnih urednikov več svetovnih izdaj modne revije Vogue, da več ne zaposlujejo manekenk, ki ostajajo vitke samo zaradi nezdravega načina življenja.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587