Vizita.si
Sonce ni zelo močno samo poleti in ob morju; v hladnejših mesecih nas lahko opeče tudi v krajih z višjo nadmorsko višino, posebno če se zadržujemo ob mirnih vodah.

Novice

Zakaj si takšna lepotica uničuje obraz?

L.E.
24. 09. 2012 07.55
6

Bar Refaeli je na Twitterju objavila novo fotografijo svojega lepega obraza. Toda mnogi so pripomnili, da je žalostno, kako si uničuje svojo za zdaj še popolno kožo.

Sonce ni zelo močno samo poleti in ob morju; v hladnejših mesecih nas lahko opeče tudi v krajih z višjo nadmorsko višino, posebno če se zadržujemo ob mirnih vodah.
Sonce ni zelo močno samo poleti in ob morju; v hladnejših mesecih nas lahko opeče tudi v krajih z višjo nadmorsko višino, posebno če se zadržujemo ob mirnih vodah.FOTO: Twitter

Izraelska manekenka Bar Refaeli je na priljubljenem družbenem omrežju objavila fotografijo, s katero je želela predstaviti, kako je videti v svojem prostem času. Njen obraz je tudi brez trohice ličil videti popoln. Ima izredno lepo kožo, vendar je žalostno, da jo uničuje s sončenjem. Pordela koža je namreč opeklina. Znak, da se je sončila do te mere, da se koža sama z ultravijoličnimi žarki ni mogla več spopasti. Posledice sedaj še niso vidne, vendar so zagotovo nastale spremembe v tkivu pod povrhnjico.

27-letnica sicer pravi, da za svojo kožo zelo skrbi. "Kadar ne delam, takoj odstranim vsa ličila. Kadar sem prosta, pustim koži, da diha," je povedala za revijo Vogue. "Nanesem si le malo maskare. Zvečer si obraz spet umijem in nanesem ustrezno vlažilno kremo. Poskušam uporabljati preparate, ki so čim bolj nežni." Žal samo tako ne bo preprečila, da bi se njena svetla polt začela prerano starati. Čez dan mora uporabljati še sončno kremo z dovolj visokim zaščitnim faktorjem. Povsem mogoče je, da se sploh ni sončila, temveč jo je sonce ujelo med vsakodnevnimi aktivnostmi. Marsikdo namreč napačno meni, da je treba sončno kremo uporabljati le v obmorskih krajih. Dejansko nas, tudi ko je poletja že konec, sonce lahko močno opeče, če se zadržujemo na višji nadmorski višini. Sonce je namreč močnejše, bližje kot smo ekvatorju, pa tudi višje kot smo. Posebno je treba paziti na kožo, ko zapade sneg, saj ta ultravijolične žarke odbija veliko bolj kot trava. Bolj nevarno je tudi zadrževanje ob mirnih vodah, kot so jezera. Tudi v takih krajih se morate torej dobro zaščititi, predvsem pa sončno kremo nanesti v dovolj debelem sloju, in sicer tudi na mesta, kot so ustnice ali vrhovi ušes, ki jih pogosto pozabimo. Če vas sonce vseeno opeče, opekline mažite s pripravki, ki jih v ta namen prodajajo v lekarnah.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587