Vizita.si
image (28)

Novice

/ Oglas

Zakaj to poletje lahko preživite brez vročega čaja?

T.M.
21. 07. 2009 06.00
0

Poletna družinska počitnikovanja so vedno svojevrsten projekt. Glavno vlogo običajno prevzamejo kar mame in izkaže se, da je tako najbolje za vse. Razen za mame. Imeti vse niti v svojih rokah je namreč zahtevna naloga.

Pripraviti je treba denar, dokumente in kopico drugih stvari, na koncu pa v avto stlačiti vso prtljago. Dnevi pred odhodom so zato precej stresni. Do zadnje minute pri večini prevladuje neka napetost, potem pa je vse lažje.

Dolgotrajna vožnja v klimatiziranem avtu je pogosto dvorezen meč. Poleg očitne prednosti klime lahko njena pretirana uporaba hitro privede do praskanja in skelenja v grlu. Ta občutek v grlu že nekaj napoveduje. Ponavadi nič dobrega, kar je slaba popotnica za začetek počitnic.
Podobna zgodba se lahko ponovi še v hotelu. Neklimatiziranih sob skoraj ni več moč najti, saj so klimatizirane sobe del vsake turistične ponudbe. Predvsem v toplih krajih. Hitre temperaturne spremembe pa človeka hitro oropajo dobrega počutja. Klimatizirani prostori, suh zrak, veliko gostov – vse to znatno prispeva k zmanjšanju obrambne sposobnosti organizma pred okužbami. Boleče grlo lahko hitro postane najhujša počitniška mora.

Počitnice so navadno večurno poležavanje na vročem soncu, osvežitve v vodi, nekaj ur popoldanskega oddiha v klimatizirani hotelski sobi. Zato ni čudno, če grlo hitro zataji. In nenadoma se zalotite, kako namesto mrzle osvežilne pijače v lokalu naročate topel čaj z limono. Kako poletno!

Učinkovita pomoč pri vnetem in bolečem grlu so Septolete, Septolete D brez sladkorja in NeoSeptolete z okusom divje češnje, zelenega jabolka ali limone.
Vsem, ki za svoje grlo potrebujejo hitro rešitev, pa priporočamo Septolete plus. Te s protibolečinskim in protivnetnim delovanjem odstranijo vire bolečine in vnetja v grlu.

Na grlo je treba paziti tudi poleti, saj lahko kaj hitro pokvari družinsko počitniško idilo. Zato je najbolje, da Septolete najdejo svoje stalno mesto v vaši prtljagi. Tudi poleti.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587