Vizita.si
Od prijatelja se lahko veliko naučite o nasprotnem spolu, kar vam bo zagotovo v veliko pomoč tudi pri partnerstvu.

Duševno zdravje

Zakaj ženska potrebuje prijatelja?

S.C.
16. 06. 2012 08.17
8

Marsikdo je prepričan, da moški in ženska ne moreta biti prijatelja, saj prej ali slej vsaj z ene strani preskočijo iskrice. Pa vendar vsaka ženska potrebuje vsaj enega prijatelja. Vas zanima zakaj?

Od prijatelja se lahko veliko naučite o nasprotnem spolu, kar vam bo zagotovo v veliko pomoč tudi pri partnerstvu.
Od prijatelja se lahko veliko naučite o nasprotnem spolu, kar vam bo zagotovo v veliko pomoč tudi pri partnerstvu.FOTO: iStockphoto

Mnogo ljudi ne verjame v moško-žensko prijateljstvo, saj naj bi bilo v vsakem primeru obsojeno na propad, ker naj bi eden ali drugi pričakoval nekaj več. Ne glede na vse pa zakonski svetovalec na portalu Galtime Marcus Osborne skuša razbiti ta globoko zakoreninjeni mit, saj je prepričan, da sta moški in ženska lahko celo zelo dobra prijatelja, ki sta prijateljstvo sposobna tudi obdržati. Navedel je tudi štiri glavne razloge, zaradi katerih bi vsaka ženska morala imeti prijatelja.

Moški vejo, o čem govorijo

Imate težave s fantom? Ženske najpogosteje iščejo nasvete pri prijateljicah, ko v njihovi vezi zaškripa, toda morate se zavedati, da ženske nikoli ne bodo čisto razumele moških in obratno. Torej če želite mnenje na dlani tudi z moškega vidika, je prijatelj tu kot naročen. Bolje kot katera koli prijateljica vam bo znal razložiti, zakaj je vaš dragi v prepiru tako odreagiral in kako lahko najbolje vi pristopite k težavi in zgladite spor. Če ste samski in ste ravno spoznali potencialnega partnerja, vam bo prijatelj znal svetovati tudi, kako ga lahko omrežite, da bo imel oči samo za vas.

Prijateljic seveda nihče ne more zamenjati, toda vsaj enega prijatelja je kljub temu dobro imeti.
Prijateljic seveda nihče ne more zamenjati, toda vsaj enega prijatelja je kljub temu dobro imeti. FOTO: iStockphoto

Lahkotno prijateljstvo

Dejstvo je, da so ženske v osnovi veliko bolj zapletene kot moški in pogosto iz muhe delajo slona. In čeprav so ženska prijateljstva veliko globlja, so tudi slojevita in včasih celo neiskrena. Moški so za razliko od žensk veliko preprostejši, ne zamerijo hitro, ne ogovarjajo za hrbtom in morebitne spore rešujejo mnogo hitreje, skratka ne dramatizirajo. Prijateljstvo z moškim vas torej ne bo obremenjevalo, lahko vas bo le izpopolnjevalo. Ne nazadnje, naučile se boste, da je prijateljstvo lahko čisto zabavno in preprosto ohranjati tudi brez dramatiziranja in opravljanja.

O moških vas lahko veliko nauči

Če se družite z moškim, je to odlična priložnost, da spoznate skrivnosten moški svet, tako jih boste tudi lažje razumele in vam bo to v pomoč pri odnosu s sedanjim ali prihodnjim partnerjem. Nič ni narobe, če se kdaj pa kdaj znajdete v družbi več moških, tako boste tudi priča njihovim pogovorom, hkrati pa se boste več naučile o športu, avtomobilih, ter kar je najpomembnejše, iz prve roke spoznale moški pogled na seks.

Odlična priložnost, da vam predstavi svoje prijatelje

Če ste samske, skoraj ni boljšega načina, da najdete ljubezen svojega življenja, kot spoznavati prijateljeve prijatelje. Ker vas ima rad, vam bo zagotovo predstavil tiste, za katere meni, da so dovolj dobri za vas, hkrati pa vam bo znal tudi svetovati in več povedati o njih, ker jih pač pozna. In če le preskočijo iskrice med vami in katerim od njegovih prijateljev, bo volk sit in koza cela. Vsi trije boste zadovoljni, pazite le, da zaradi novega fanta ne zanemarite svojega prijatelja.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587