Vizita.si
Nekatere ženske ne moti, da njihov moški nima ne službe, ne avta, ne stanovanja in da nima nikakršnih ciljev za prihodnost. Pravzaprav rade skrbijo zanj in mu na nek način igrajo mamo.

Novice

Zakaj ženske ostajajo z zgubami?

E. D.
24. 05. 2011 08.37
1

Če se ženski le enkrat zgodi, da izbere moškega, ki nima službe, ambicij, želje po resni zvezi in družini, potem je verjetno šlo le za nesrečno naključje. Če pa vedno znova izbira zgube ali če s takšnim moškim vztraja, potem so morda vzroki globlje v njej, pravijo strokovnjaki.

Nekatere ženske ne moti, da njihov moški nima ne službe, ne avta, ne stanovanja in da nima nikakršnih ciljev za prihodnost. Pravzaprav rade skrbijo zanj in mu na nek način igrajo mamo.
Nekatere ženske ne moti, da njihov moški nima ne službe, ne avta, ne stanovanja in da nima nikakršnih ciljev za prihodnost. Pravzaprav rade skrbijo zanj in mu na nek način igrajo mamo.FOTO: iStockphoto
1. Je slepo zaljubljena

Verjeli ali ne, nekatere ženke so tako slepo zaljubljene v svoje partnerje, da ne vidijo ničesar drugega. Zaradi poplave čustev jih kujejo v zvezde in niso zmožne objektivno pogledati nanje. Noro zaljubljena ženska si ni zmožna iskreno in realno odgovoriti na vprašanja, ali je to res njen sanjski moški, ali si res želi z njim preživeti preostanek svojega življenja, ali so njegove karakteristike in njegov način življenja res tako čudoviti in ali si jo sploh zasluži. Ker ga ima tako noro rada, je zanj pripravljena narediti vse, in dejstvo, da nima ne službe ne želje po tem, da bi nekaj ustvaril iz svojega življenja, je sploh ne moti. A kaj bo s takšnim parom potem, ko ta slepa zaljubljenost mine?

Nekatere ženke so tako slepo zaljubljene v svoje partnerje, da ne vidijo ničesar drugega in niso zmožne objektivno pogledati nanje.
Nekatere ženke so tako slepo zaljubljene v svoje partnerje, da ne vidijo ničesar drugega in niso zmožne objektivno pogledati nanje. FOTO: iStockphoto

2. Je negotova vase in se ne ceni dovolj

Ženska, ki je negotova vase in se ne ceni dovolj, ima več možnosti, da bo pristala z moškim, ki z njo pravzaprav nima resnih namenov in jo ima le za zabavo. Ker pa se ne zaveda, da je vredna veliko več in da si zasluži boljše, pristane na takšno zvezo. Še več – morda celo v prepričanju, da je njen trenutni partner najboljše, kar lahko dobi, in da ga zato ne sme izgubiti, zanj naredi prav vse. Ker nima službe, ga sama vzdržuje, pred straši ga opravičuje, da ni tako slab in da se trudi po najboljših močeh, sama sebe pa prepričuje, da jo ima njen moški v resnici rad, le da je zadržan in da tega ne zna pokazati.

3. Rada skrbi za druge

Nekatere ženske se rade razdajajo in rade skrbijo za druge, zato jih pravzaprav ne zmoti, če morajo skrbeti za svojega moškega. Sprijaznijo se s tem, da so one tiste, ki služijo denar, ki plačujejo najemnino in račune, da so one tiste, ki imajo avto. Lahko bi celo rekli, da svojemu moškemu na nek način igrajo mamo. Vendar če takšna ženska ni negotova vase in če se ceni, bo najverjetneje svojega lenega partnerja v tistem trenutku, ko bo začutila, da ne misli resno in jo zgolj izkorišča, potegnila črto in ga nagnala. Če pa sta s skrbjo in razdajanjem povezana še negotovost in pomanjkanje samospoštovanja, potem pa se lahko kaj hitro zgodi, da se bo takšnega izkoriščevalskega moškega oklepala in bo on tisti, ki bo, če sploh bo, naredil konec takšni zvezi.

Tudi to, da je ženska negotova in se ne ceni dovolj, je lahko krivo, da še kar vztraja z zgubo.
Tudi to, da je ženska negotova in se ne ceni dovolj, je lahko krivo, da še kar vztraja z zgubo. FOTO: iStockphoto

4. Mudi se ji v poroko in materinstvo

Če je ženska že v letih in če ima občutek, da je že skrajni čas, da se ustali, poroči in si ustvari družino, potem verjetno partnerja, ki ga ima zdaj, ne bo nagnala skozi vrata in se lotila iskanja nove ljubezni. Sprijaznila se bo s tem, da je, kakršen je, in si rekla, da šteje predvsem to, da se imata rada. Pristala bo na zvezo, v kateri je, in se morda tolažila, da bo potem, ko bosta poročena oziroma ko bosta dobila otroka, vse drugače. Da se bo končno zresnil in si poiskal dobro službo, da bo začel skrbeti zanjo in za otroka.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587